r
Nosalty Logó

Brokkolis spagettikoszorú

Csiki Piroska
Brokkolis spagettikoszorú
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

584
Kalória
29.4g
Fehérje
55.3g
Szénhidrát
26.5g
Zsír
157.4g
Víz
323.7g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
6.3g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 584 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2335 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 161 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1311.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    384 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    438 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    157.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1089 micro
Összesen 584 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    117.6 g

Zsír

  • Összesen
    105.9 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5246.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    1535 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    1752 mg
  • Nátrium
    1396 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    221.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    629.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1104 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    235 mg
  • D vitamin:
    270 micro
  • K vitamin:
    199 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    895 micro
  • Kolin:
    960 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1028 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    898 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4356 micro
Összesen 2335 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 161 kcal

Elkészítés

  1. A spagettit sós vízben megfőzzük, a formát kikenjük, a sütőt bekapcsoljuk.
  2. A zöldséget előkészítjük: a hagymát, paprikát apróra vágjuk, az olajon megdinszteljük. A brokkolit rózsáira szedjük, majd ezt is hozzáadjuk a hagymához. Kevés víz hozzáadásával roppanósra dinszteljük.
  3. A leszűrt spagettit összekavarjuk az előkészített zöldséggel, és 100 g reszelt sajttal.
  4. A tojást, sót, borsot, tejet felverjük, 1/3-át összevegyítjük a spagettivel és a kikent kuglófformába öntjük. A maradék tojást ráöntjük a masszára. A formát egy vízzel telt tepsibe állítjuk, megsütjük a sütőben.
  5. Miután megsült, a felfújtat kivesszük a formából, rászórjuk a maradék 50 g sajtot, meghinthetjük zöldfűszerrel, és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Az ötletet egy 2002- es lapból vettem "Különlegességek tésztából". A recept spenótra szólt. Azóta már készítettem karfiollal és káposztával is. Mindegyik változata nagyon finom.

További receptek

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

5 kiváló étterem, ami igazságot szolgáltat minden olyan ételnek, amit...

Az iskolai menzákról a legtöbben csak rossz emlékeket őrzünk, legyen szó akár a vakolóanyagra emlékeztető főzelékekről, akár a különféle tokányokról, amik legtöbbször mócsingos húsok voltak valamilyen nyálkás szószban. De tényleg rosszak ezek a menzás kaják, vagy csak rosszul voltak elkészítve? Most ajánlunk öt éttermet, ahol több menzás mumusnak szolgáltatnak igazságot, és bebizonyítják, lehet ezt jól is csinálni.

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hagyományos töltött paprika

Turós Emil konyhai alapmű szakácskönyvéből származik a recept. Aki kedveli a hagyományos ízeket, ezzel a recepttel biztosan nem lő mellé.  Az elkészítését annyival egészíteném ki, ...