Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spagetti citromos csirkével

Spagetti citromos csirkével
Spagetti citromos csirkével
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsony után nehéz ételre ránézni is nehéz, így kerestem valami könnyedebb tésztaételt. 
Van egy nagyon jó kisméretű szakácskönyv sorozatom - Szakácskönyvtár a címe -, melynek  a csirkehúsos részében találtam rá erre a receptre.
Nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A citromot nagyon vékonyan meghámozzuk és vékony csíkokra vágjuk.
  2. 2 evőkanál olívaolajon 5 perc alatt megsütjük, majd hozzátesszük a nagyon apróra vágott gyömbért és a cukrot. Folyamatos kevergetés mellett további 2-3 percig főzzük.
  3. Felöntjük a csirkehúslevessel és addig főzzük, amíg a folyadék fele marad csak.
  4. A spagettit sós vízben "al dente" megfőzzük.
  5. A csirkemellet kockára vágjuk. A lilahagymát szintén felkockázzuk. A vajat egy serpenyőben felmelegítjük, hozzáadjuk a lilahagymát és a húst. Addig sütjük, amíg a hús meg nem puhul.
  6. Belekeverjük a gyömbéres-citromos keveréket és pár percig ezzel is főzzük.
  7. Végül a felaprított petrezselyem kerül bele.
  8. A tésztát jól lecsepegtetjük és hozzáadjuk a húshoz.
  9. Alaposan átkeverjük és tálaljuk.

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 21 309
elküldve: 1
receptkönyvben: 387
elkészítve: 12/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkehúsos spagetti, spagetti csirkehússal, gyömbéres-citromos-csirkés spagetti

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

aviva87
aviva87 Sun, 2012-02-05 10:51

Szia! Lehet, hogy egy kicsit értetlennek tűnök, de most nekem az első sor nem világos teljesen :)
"A citromot nagyon vékonyan meghámozzuk és vékony csíkokra vágjuk." --> a héját vágjuk vékony csíkokra, vagy a nagyon vékonyan meghámozott citromot? Csak mert úgy tudom, a héj fehér része elég keserű, ebből kiindulva azért kell vékonyan hámozni, hogy az ne legyen benne. De akkor a citromból igazából csak a citromhéj kerül bele?

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Mon, 2012-02-06 16:20

Szia! Köszi az észrevételt!! Teljesen igazad van, most, hogy elolvastam a receptemet tényleg nem egyértelmű a dolog. Szóval a héját kell vékony csíkokra vágni, azon ne legyen sok fehér rész! Szép Napot! Kiki

aviva87
aviva87 Thu, 2012-03-15 13:43

Köszi, én is erre jutottam végül, csak egy kicsit gondolkodóba ejtett a dolog :)
Amúgy köszi a receptet, NAGYON finom!!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-06-06 21:22

Kedves Kiki!
Nagyon finom, könnyű, ízletes csodás tésztaétel volt:-))
Köszönjük szépen, máskor is jönni fog:-))
Szép holnapot kívánok!
Éva-Anyóca

giny
giny Fri, 2010-04-30 17:26

Tegnap ezt készítettem vacsorára. Nagyon nagy sikere volt! Köszönöm szépen a receptet:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-04-08 21:36

Ma este készítettük el a pasimmal. Neki nem nagyon tetszett az ötlet, de a végeredmény annál jobban! ;)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-07-01 15:09

Kipróbáltam, de nekem nem tetszett igazán:S nem tudom, mi lehet a probléma, de szerintem a hagyma és a citrom párosítás kicsit százízű.

447
csirkemell filé 25 dkg
lila hagyma 1 db
vaj 4 ek
csirke alaplé 2.5 dl
spagetti tészta 25 dkg
cukor 1 teáskanál
gyömbér 1 tk
citrom 1 db
olívaolaj 1 ek
petrezselyem 0.5 csokor