r
Nosalty Logó

Sós kalács Tésztásfül konyhájából

NS
Sós kalács Tésztásfül konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Kenéshez

679
Kalória
17.3g
Fehérje
104.2g
Szénhidrát
19.7g
Zsír
35.3g
Víz
45g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
4.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Kenéshez

Összesen 679 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Kenéshez

Összesen 5423 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Kenéshez

Összesen 285 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1683.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    1313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    104.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 679 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.8 g

Zsír

  • Összesen
    157.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13468.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    386 mg
  • Kálcium
    798 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    1483 mg
  • Nátrium
    10502 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    833.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    282.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    708 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    674 micro
Összesen 5423 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    703.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    549 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 285 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral, 1,5 dl langyos tejjel. Adunk 1 evőkanál lisztet, amit a kilóból veszünk ki. 15 perc alatt feljön az élesztő.
  2. A lisztet a sóval átszitáljuk, hozzáadjuk a maradék tejet, tojást, olajat, sót, a felfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk alaposan, a tészta szép fényes lesz, elválik az edénytől. (Jobban szeretem kézzel kidolgozni! A kelesztőgép igaz, egyszerűbb!)
  3. A tésztát 30 percig pihentetjük letakarva.
  4. Megkel kétszeresére, majd lisztezett deszkán 1 cm átmérőjűre, 20 cm hosszúra sodorjuk. Félbehajtjuk, a két szárát összesodorjuk, majd a végeket összenyomjuk, aláhajtjuk a kis kalácstésztának.
  5. A zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket. 15 percre félretesszük pihenni.
  6. Megkenjük a felvert tojással. Betoljuk a sütőbe, és bekapcsoljuk, beállítjuk 220 fokra. Amikor már pirosodik, a tetejére ecsettel felvisszük a sót, a készre sütés előtt 5 perccel. Amikor aranybarna és a só kifehéredett, kivesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x30x4

A perec tésztáját egy újságban találtam. Egyszerű, a tésztája viszont nagyon finom!

Nosalty stories

További receptek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek