r
Nosalty Logó

Sós karamellás New York sajttorta zúzott grillázzsal

Picipiros
Sós karamellás New York sajttorta zúzott grillázzsal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Sós karamell

Tészta

Krém

Díszítés

1656
Kalória
18.3g
Fehérje
106.6g
Szénhidrát
130.6g
Zsír
199.9g
Víz
383.9g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
83g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Sós karamell

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 1656 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Sós karamell

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 9946 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Sós karamell

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 321 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    130.6 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    806.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    106.6 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    199.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    898 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    874 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 1656 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110 g

Zsír

  • Összesen
    783.4 g
  • Telített zsírsav
    329 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    192 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    2304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4839.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    1322 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    1405 mg
  • Nátrium
    1869 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    639.8 g
  • Cukor
    498 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    1199.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5387 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    423 micro
  • K vitamin:
    170 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    862 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5241 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1696 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    990 micro
Összesen 9946 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 321 kcal

Elkészítés

Sós karamell

  1. A karamellhez a cukrot magasfalú edénybe tesszük és alacsony lángon világosbarnára pirítjuk, majd ha teljesen felolvadt, beleöntjük a tejszínt amitől meg fog keményedni, de folyamatos keverés mellett majd felolvad. Addig kevergetjük, amíg sima állagú és sűrű nem lesz, ekkor belekeverjük a vajat, majd hűtőben pihentetjük.

Tészta

  1. 30-cm es kapcsos tortaformát kibélelünk, majd a morzsásra tört kekszekhez hozzáöntjük az olvasztott margarint, összegyúrjuk és a forma alján elegyengetjük. Ezután előmelegített sütőben 180 °C-on 10 percig sütjük.

Krém

  1. A sajttorta összes hozzávalóját összekeverjük, a tésztára öntjük, majd a tortaformát 3 réteg alufóliával alul-felül-oldalt becsomagolva egy ujjnyi vastag vízzel teli tepsibe helyezve egy órán át 180 fokon sütjük, amíg a teteje meg nem barnul és a közepe nem lesz remegős még egy kicsit.
  2. Ezután hagyjuk kihűlni, majd tegyük egy éjszakára a tortaformában hagyva vagy pedig 8 óra hosszára a hűtőbe.

Díszítés

  1. Díszítésként felvert cukrászhabbal vonjuk be, a tetejét leöntjük a sós karamellel, a torta oldalát pedig apróra vágott grillázzsal díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 70 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek