Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamelles cheesecake

Karamelles cheesecake
Karamelles cheesecake
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én hagytam a süteményt teljesen kihűlni, sőt egy pár órára hűtőbe is tettem, majd kiborítva narancs filékkel tálaltam. Biztos langyosan is nagyon finom, de akkor tálaljuk a formában.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túróhoz adjuk a vaníliás cukort, 50 g cukrot, lemon curdot, tojások sárgáját és a pudingport, simára kavarjuk.
  2. A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, óvatosan a túrós masszához keverjük.
  3. 4 tűzálló formát (250 ml űrtartalom) vajjal kikenünk. A túrós masszát elosztjuk a formákba.
  4. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. Kivesszük, hűlni hagyjuk.
  5. Tálalás előtt megszórjuk a maradék cukorral, majd egy karamellizáló pisztollyal aranybarnára karamellizáljuk.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 599
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citromkrémes sajttorta, karamellizált sajttorta, mini sajttorták

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

275
tojás 2 db
tehéntúró 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 50 g
lemon curd 1 ek
vaníliás pudingpor 0.25 csomag
1 csipet
vaj 1 ek
cukor 4 ek