Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós-édes scones

Sós-édes scones
Sós-édes scones
38 perc / előkészület: 20 perc sütés: 18 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az első scones, amit sütöttem, de legközelebb el fogom osztani a tésztát két részre, és utána hat cikkre. Ezek óriásiak lettek!

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Mézzel elkevert vajat ajánlottak hozzá a receptnél, reszelt narancshéjjal. Nekem már csak grapefruit volt otthon, így azt raktam bele. Finom volt úgy is. Kb. 5 dkg puha vajjal 1 evőkanál mézet kevertem össze. Meg lehet szórni durvára őrölt cukorral a tetejét, az eredeti recept szerint azzal kell.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt begyújtjuk, egy sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral.
  2. Egy nagy tálban a lisztet összekeverjük a cukorral, sütőporral, sóval, fahéjjal, meg a citromhéjjal. A vajat borsó nagyságú kockákra vágjuk, és elmorzsoljuk benne. Hozzáadjuk az aszalt gyümölcsöt meg a pirított mandulát, végül a tejszínt. Enyhén lisztezett deszkán összegyúrjuk csak annyira, hogy összeálljon. Ellapítjuk kerekre a kezünkkel, hogy kb. 2,5 cm vastag legyen, és elvágjuk 6 egyenlő cikkre.
  3. Rárakjuk a sütőlemezre, a tetejét megszórjuk a sóval, és megsütjük. Félidőben fordítunk a tepsin, hogy egyenletesen süljön.

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 061
elküldve: 1
receptkönyvben: 74
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

aszalt gyümölcsös-mandulás sütemény, angol zsemle, sós-édes angol zsemle

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Etelka100
Etelka100 Sun, 2015-02-08 10:48

Mivel nagyon gyors mind összeállítani, mind megsütni ,én vasárnaponként a reggelihez készítem ezt az adagot . Míg a család előkerül a reggelizőasztalhoz, már kész is a süti . Két kerek lappá formázva cikkelyezem, tehát 12 db lesz belőle . Fontos a gyors összeállítás , hogy "rusztikus" maradjon a tészta és a vaj ne olvadjon el a kezünktől teljesen . Ezért én vajtörővel keverem össze az egészet és csak a formázást csinálom kézzel .

witch
witch / witch Sun, 2015-02-08 17:59

Koszi a kiegeszitest! Fontos tenyleg ennel a sutinel, hogy ne gyurjuk "agyon" a tesztat, mert akkor marad konnyed es rusztikus, ahogy Te is irod. Nekem is a kedvencem az a stilus, mert az nem kell, hogy tokeletes legyen. Szerintem ugy latszik a legjobban, hogy hazi keszitesu.

witch
witch / witch Thu, 2011-12-29 15:38

Kedves kitike!
Ez a suti puha, omlos es egyaltalan nem tomor. Nem szabad sokaig gyurni, mert a kezunk melegetol a vaj nagyon megolvadhat es akkor mar nem lesz olyan konnyu a teszta. Ebbol az adagbol hat darab ilyen majdnem haromszog alaku suti lesz, de nyugodtan felezd meg a tesztat ( utana lapitsd el es vagd fel), mert borzaszto nagyok. Egyedul a vastagsag a lenyeg, 2,5 cm legyen es szerintem barmilyen alakura lehet formazni pl.:pogacsa.

kitike
Kitike / kitike Wed, 2011-12-28 13:38

Nagyon érdekes ez a recept! Mihez tudnád hasonlítani a végeredményt? Omlós vagy ropogós? Könnyű vagy tömörebb a tészta? Tehát a végén hat darab ilyen lepényszerű sütim lesz? Bocs a sok -buta- kérdésért, de szeretném kipróbálni :)

464
finomliszt 35 dkg
cukor 15 dkg
sütőpor 1 ek
citromhéj 1 citromból nyert
1 csipet
fahéj 1 kávéskanál
vaj 15 dkg
meggy 10 dkg
mandula 5 dkg
habtejszín 1.5 dl
0 ízlés szerint