Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás szeder szelet

Vaníliás szeder szelet
Vaníliás szeder szelet
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Így a szederszezon végén még mindig találtam elég sok érett bogyót a kertünkben. Mivel lekvárnak igen kevés lenne ez a 80 dkg, így gondoltam, sütni kéne egy sütit. Ez lett belőle.:)

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az első fázisban megadott alapanyagokból tésztát gyúrunk, majd a tepsi méretére nyújtjuk úgy, hogy "széle" is legyen a süteménynek.
  2. A kinyújtott tésztára rászórjuk a zsemlemorzsát, majd a szedret is ráhelyezzük.
  3. A második fázisban lévő maradék hozzávalót egy tálban simára keverjük, majd ráadagoljuk a szeder tetejére. 
  4. 175 °C-on 50 perc alatt középen készre sütjük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 105
elküldve: 4
receptkönyvben: 121
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Vegyészkedő Katica

Mióta szakács: 2010.05.29.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

vaníliás szedres sütemény, vaníliakrémes sütemény szederrel, szedres vaníliás szelet

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ancsocska
Ancsocska / Ancsocska Fri, 2014-02-14 16:59

Ma elkészítettem :)
A zsemlemorzsát darált dióval helyettesítettem, a linzer tésztát nem most gyúrtam (hanem korábban megmaradt, lefagyasztott, mazsolával és aszalt fekete cseresznyével dúsított), a végeredmény tökéletes! :)

Ancsocska
Ancsocska / Ancsocska Sat, 2014-02-15 00:04

Igazán nincs mit :)
Nagyon jól fagyasztható. 1-2 napon belül én is gyúrok pár kilónyit mert most van rá időm, majd kisebb adagokban megy a fagyasztóba :) Gyors és egyszerű így pitéket, gyümölcskosarakat vagy simán linzereket sütni :)

355
finomliszt 250 g
margarin 140 g
cukor 70 g
tojás 1 db
1 csipet
sütőpor 0.25 tk
zsemlemorzsa 100 g
szeder 800 g
tejföl 300 g
tojás 3 db
cukor 80 g
vaníliás pudingpor 1 tasak