r
Nosalty Logó

Sörrel sült malac sütőtökkel és lilakáposztával

Hobbychef
Sörrel sült malac sütőtökkel és lilakáposztával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

609
Kalória
19.2g
Fehérje
52g
Szénhidrát
35.3g
Zsír
449g
Víz
34.8g
Koleszterin
8.6g
Élelmi rost
29.9g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 609 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1830 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    449 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    562 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    701 micro
  • β-karotin
    4911 micro
  • β-crypt
    2924 micro
  • Likopin
    40 micro
  • Lut-zea
    684 micro
Összesen 609 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    57.7 g

Zsír

  • Összesen
    105.9 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1539 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    355 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    156 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1347.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1686 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    420 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    2102 micro
  • β-karotin
    14733 micro
  • β-crypt
    8772 micro
  • Likopin
    120 micro
  • Lut-zea
    2053 micro
Összesen 1830 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    75.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    723 micro
  • β-crypt
    431 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 91 kcal

Elkészítés

  1. A malacot betesszük egy serpenyőbe, kevés zsírt teszünk alá, a bőrét beirdaljuk, dugunk bele fokhagymát és szalonna darabkákat, fűszerezzük, locsolunk rá sört. Mellétesszük a sózott, borsozott, kockára vágott sütőtököt, beborítjuk fóliával, és betesszük a sütőbe.
  2. A káposztát legyaluljuk, a hagymát, a fokhagymát, az almát aprítjuk.
  3. Egy serpenyőben a kockára vágott szalonnát kevés zsíron megsütjük, szórunk rá köménymagot, rádobjuk a hagymákat, dinszteljük, megszórjuk cukorral, és karamellizáljuk.
  4. Majd rátesszük az almát és a káposztát, a babérlevelet, fűszerezzük, locsolunk rá borecetet, és megpároljuk. Amikor már majdnem kész, locsolunk rá vörösbort.
  5. Közben a sütőtököt kivesszük, amikor már megsült, megpárolódott, a malacot időnként meglocsoljuk a szafttal, locsolgatunk hozzá sört. Ha már puha, levesszük a fóliát, meglocsoljuk, és a bőrére csorgatunk mézet, majd szép pirosra grillezzük.
  6. Tálaláskor vágunk egy szelet húst bőröstül, teszünk mellé sütőtököt és lilakáposztát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Mert malacot nemcsak Szilveszterkor lehet enni.

További receptek

Fullos hotdog

Grillezz füstmentesen! A nyár, a kora ősz a szabadtéri sütés csúcsszezonja. A grillen készült étel is lehet egészséges, hisz a grillezésnek is létezik ártalomcsökkentett módja. ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek