r
Nosalty Logó

Sörös kenyérfelfújt

janettaylor
Sörös kenyérfelfújt
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

648
Kalória
28.2g
Fehérje
54g
Szénhidrát
33.9g
Zsír
131.9g
Víz
147.3g
Koleszterin
3.8g
Élelmi rost
5.7g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 648 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2592 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 251 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1717.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    889 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    131.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    251 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 648 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.7 g

Zsír

  • Összesen
    135.5 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    589 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6869 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1530 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1368 mg
  • Nátrium
    3556 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    216 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    527.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1014 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    487 micro
  • Kolin:
    279 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1005 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    343 micro
Összesen 2592 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    666.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 251 kcal

Elkészítés

  1. A vajat felolvasztjuk egy lábasban. Az aprított hagymát és fokhagymát hozzáadjuk, és megpároljuk. Folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a sört, majd a lisztet, a mustárt, és a zöld fűszereken kívül beízesítjük. Amikor kissé besűrűsödött, akkor levesszük. Felverjük a tojást, kockára vágjuk a brie sajtot. Belekeverjük mindezeket, majd jöhet a zsemlemorzsa is hozzá.
  2. A kenyérkarikákat belerakjuk egy magas falú, tűzálló tálba, rájuk adagoljuk a sűrű sajtos szószt, és meghintjük a zöld fűszerünkkel. Előmelegített, 200 °C-os sütőben kb. 15-20 percig sütjük. Újabb 7-8 percig pedig plusz reszelt sajt adagot olvaszthatunk rá.
  3. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nem vagyunk nagy kenyérimádók, így ha vendégség alkalmával ragulevesek mellé be is szerzünk egy veknit, utána mindig elég nagy adag száraz maradék lakozik a kenyértartóban. Nem szeretek semmit kidobni, így a zsemlemorzsa, kenyérkocka, bundás kenyér mellett ez a kenyérfelfújt is kedvencé nőtte ki magát.

További receptek

Édes darafelfújt

Aki imádja a tejbegrízt, a belőle sütött légies felfújtért egyszerűen oda lesz meg vissza. Az alábbi citromos verzió csak egy csodásan egyszerű alapötlet, a tejbegrízt mással is ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...