r
Nosalty Logó

Vajas kenyérpuding karamellizált banánnal

Puffin
Vajas kenyérpuding karamellizált banánnal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

819
Kalória
16.9g
Fehérje
64g
Szénhidrát
57.5g
Zsír
154.6g
Víz
250.4g
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
29.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 819 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 4920 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 256 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    57.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1055.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    64 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    154.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    386 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    379 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 819 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.2 g

Zsír

  • Összesen
    344.9 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    1502 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6331.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    1404 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    466 mg
  • Foszfor
    1782 mg
  • Nátrium
    2437 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    383.9 g
  • Cukor
    179 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    927.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2318 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    605 micro
  • Kolin:
    843 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2272 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    500 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1214 micro
Összesen 4920 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 256 kcal

Elkészítés

  1. 180 fokra melegítsük elő a sütőt. A megadott vaj mennyiségével kenjünk ki egy tűzálló tálat.
  2. A vastagabb kenyérszeleteket a maradék vajjal az egyik oldalukon kenjük meg, majd átlósan vágjuk ketté a szeleteket. Vajas felével felfelé tetszés szerint helyezzük a szeleteket a kivajazott tepsibe.
  3. Egy nagyobb tálban, fakanállal keverjük össze a tejszínt, tejfölt, 75 g vajat, reszelt citromhéjat, vaníliás cukrot, fahéjat és a tojásokat.
  4. Az 1 cm-es csíkokra vágott banánkarikákat és a diókat helyezzük el a kenyér szeletek közé, jusson belőlük a tetejükre is. A tejszínes keveréket egyenletesen oszlassuk el a kenyereken. Ha kell, akkor a szárazon maradt részeket kicsit nyomkodjuk bele, hogy átitatódjon.
  5. A maradék cukorral szórjuk meg a tetejét, és kb. 30-40 percre tegyük be a forró sütőbe, amíg szép karamellizált nem lesz a teteje.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egy angol receptkönyvben találtam rá. Ez a fotó a legelső sütésről készült. Először furcsának tűnt a többieknek a kenyérből készült finomság, de miután megkóstolták, mindenkinek nagyon ízlett.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek