Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sörös csokitorta vagy muffin cukormentesen és zablisztesen

Sörös csokitorta vagy muffin cukormentesen és zablisztesen
Sörös csokitorta vagy muffin cukormentesen és zablisztesen
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Cukor- és fehérlisztmentességből nem engedek, de az innováció kedvéért egy kis alkohol belefér :)
Egy szülinapra kenyér alakú tortaformában készítettem el, ennek tetejére krémsajtos-tejszínes mázat is tettem, passzolt hozzá. A maradék tésztából készítettem a muffinokat (7 nagyobb muffinra volt elegendő a maradék). A csokis muffinok belseje finoman 'tocsogós', a tetejük pedig ropogós - nekem ezek még jobban ízlettek, mint a torta.
 
Egy másik szülinapon csokis öntettel készítettem el (opció B), 27 cm átmérőjű kerek tortaformában, az itt leírt recept 1.5x-eséből. Ennek óriási sikere volt :)

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Krémsajtos öntet (opció A)

Csoki öntet (opció B)

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Kikenjük egy kis vajjal/zsiradékkal a tortaformát, és/vagy papírt helyezünk a muffin formákba.
  2. Egy kis lábasban felforraljuk a sört a zsiradékkal, míg az utóbbi elolvad. Ekkor levesszük a tűzről, és belekeverjük az eritritet és a kakaóport (nagyon finom, forró csoki illata lesz!!).
  3. Összekeverjük a tojásokat, tejfölt, vaníliát, és ezt keverjük a sörös masszához.
  4. Összekeverjük a lisztet, szódabikarbónát, és ezt is hozzáadjuk az eddigiekhez. Jól összedolgozzuk, és a formákba öntjük.
  5. A muffinokat kb. 15 percig kell sütni 175 fokon, a nagyobb tortaformát 45-50 percig. Ha a beleszúrt villa szárazon jön ki, akkor készen van.

Krémsajtos öntet (opció A)

  1. Habverővel elkeverjük a por'cukrot', krémsajtot, tejszínt. A krém az elején nagyon folyós lesz, jobban összeáll, ha betesszük a hűtőbe, a sütire csak ekkor ajánlatos rátenni.

Csokiöntet (opció B)

  1. A tejszínt lábasban felmelegítjük, és hozzáadjuk az instant kávéport.
  2. A forró tejszínt ráöntjük az összetört csokidarabokra, és elkevergetjük.
  3. Minimum 2-3 órára betesszük a hűtőbe, néha megkeverjük. Amikor kenhetővé válik, rátesszük a muffinok tetejére vagy a tortára.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 364
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mentesen kérem

Mióta szakács: 2014.11.02.
38 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: sörös receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Guiness-es csokitorta vagy muffin cukormentesen és zablisztesen, Guiness-es csokitorta (vagy muffin) - cukormentes, zablisztes, cukormentes és zablisztes csokis sütikrémsajtos-tejszínes mázzal, csokis reform muffin, zablisztes-sörös csokitorta cukormentesen

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

438
barna sör 250 ml
kókuszzsír 110 g
erythritol 300 g
cukrozatlan kakaópor 80 g
tojás 2 db
tejföl 180 g
zabliszt 260 g
szódabikarbóna 1.5 teáskanál
vanília kivonat 3 kávéskanál
erythritol 100 g
dupla tejszín 120 ml
krémsajt 250 g
habtejszín 200 ml
étcsokoládé 100 g
tejcsokoládé 25 g
instant kávé 2 teáskanál