r
Nosalty Logó

Sonkával rakott tök

Gonoszka1
Sonkával rakott tök
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1003
Kalória
49.3g
Fehérje
61.8g
Szénhidrát
58.1g
Zsír
284.3g
Víz
226.6g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
8.7g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1003 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4008 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 163 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    49.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2901.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    2014 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    284.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    349 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    287 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    723 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1114 micro
Összesen 1003 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    197.1 g

Zsír

  • Összesen
    232.6 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    907 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11607.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    1447 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    1643 mg
  • Nátrium
    8056 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    247.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    1137.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1398 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    767 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    837 micro
  • Kolin:
    518 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2891 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4457 micro
Összesen 4008 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 163 kcal

Elkészítés

  1. A tököt megpucoljuk, hosszában kettévágjuk, a magjait kikaparjuk, és kb.3 mm-es szeletekre vágjuk. Annyi vízben,amennyi ellepi,kevés sóvalés 1 ek ecettel feltesszük főni. Forrás után kb.2 percet főzzük. Leöntjük róla a vizet.
  2. A rizst megmossuk, és enyhén sós 1 ek olajos lobogó vízben megfőzzük.
  3. A sonkát ledaráljuk.
  4. Ha a rizs megfőtt, hideg vízzel leöblítjük, a darált sonkához adjuk. A petrezselymet leöblítjük, és apróra vágjuk. Ezt is a sonkához adjuk. Hozzáadunk két tojást, 1,5 dl tejfölt, sózzuk, borsozzuk (a sózással vigyázzunk, mert a sonka sós). Jól összekeverjük.
  5. Egy tűzálló tálat kibélelünk a szeletelt bacon szalonnával. A tök felét elrendezzük rajta, majd a sonkás-rizses tölteléket rásimítjuk. Vékonyan megkenjük kb.1,5 dl tejföllel. Erre rendezzük a tök másik felét. A sajtot lereszeljük, és a maradék tejfölbe keverjük. A rakottasunk tetejére simítjuk.
  6. 210 fokos sütőben kb.35 percig sütjük (hideg sütőbe tesszük).
  7. Forrón tálaljuk ezt a finom nyári fogást.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28x35

A Paprika tévében láttam ennek a receptemnek a megszületéséhez az ötletet évekkel ezelőtt. Nagyon megtetszett, és rögtön (nagyon átalakítva) kitaláltam az én verziómat. Azóta már többször elkészítettem ezt a nagyon finom ételt.

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek