r
Nosalty Logó

Sonkával rakott tök

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Sonkával rakott tök
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1003 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4008 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 163 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    49.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2901.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    2014 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    284.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    349 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    287 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    723 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1114 micro
Összesen 1003 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    197.1 g

Zsír

  • Összesen
    232.6 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    907 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11607.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    1447 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    1643 mg
  • Nátrium
    8056 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1137.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1398 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    767 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    837 micro
  • Kolin:
    518 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2891 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4457 micro
Összesen 4008 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tököt megpucoljuk, hosszában kettévágjuk, a magjait kikaparjuk, és kb.3 mm-es szeletekre vágjuk. Annyi vízben,amennyi ellepi,kevés sóvalés 1 ek ecettel feltesszük főni. Forrás után kb.2 percet főzzük. Leöntjük róla a vizet.
  2. A rizst megmossuk, és enyhén sós 1 ek olajos lobogó vízben megfőzzük.
  3. A sonkát ledaráljuk.
  4. Ha a rizs megfőtt, hideg vízzel leöblítjük, a darált sonkához adjuk. A petrezselymet leöblítjük, és apróra vágjuk. Ezt is a sonkához adjuk. Hozzáadunk két tojást, 1,5 dl tejfölt, sózzuk, borsozzuk (a sózással vigyázzunk, mert a sonka sós). Jól összekeverjük.
  5. Egy tűzálló tálat kibélelünk a szeletelt bacon szalonnával. A tök felét elrendezzük rajta, majd a sonkás-rizses tölteléket rásimítjuk. Vékonyan megkenjük kb.1,5 dl tejföllel. Erre rendezzük a tök másik felét. A sajtot lereszeljük, és a maradék tejfölbe keverjük. A rakottasunk tetejére simítjuk.
  6. 210 fokos sütőben kb.35 percig sütjük (hideg sütőbe tesszük).
  7. Forrón tálaljuk ezt a finom nyári fogást.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28x35
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3674
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sonkával rakott tök
Gonoszka1 428 recept

A Paprika tévében láttam ennek a receptemnek a megszületéséhez az ötletet évekkel ezelőtt. Nagyon megtetszett, és rögtön (nagyon átalakítva) kitaláltam az én verziómat. Azóta már többször elkészítettem ezt a nagyon finom ételt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?