r
Nosalty Logó

Sonkával rakott kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Noy
Sonkával rakott kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 793 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 3971 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 227 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2065 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    1267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    997 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 793 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    158.2 g

Zsír

  • Összesen
    214.1 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    595 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10324.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    1855 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1640 mg
  • Nátrium
    6333 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    344.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    840.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2018 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    404 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    522 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1601 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4984 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    695 micro
Összesen 3971 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    593.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    286 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. Kimérjük a lisztet, sikért és a püréport egy kelesztőtálba. Hozzáadjuk a zöldfűszereket, lenmagot, sót, valamint a reszelt sajtot. Jól összekeverjük.
  2. Felmelegítjük a tejfölt és a vizet. Felfuttatjuk benne cukor hozzáadása után az élesztőt.
  3. Az összes folyékony összetevőt a száraz hozzávalókhoz keverjük.
  4. Jól meggyúrjuk a tésztát (ha nagyon morzsálódos lenne, lehet még egy kis tejfölt hozzáadni).
  5. Fél órát kelesztjük.
  6. Kinyújtjuk a tésztát. Megkenjük az olvasztott teavajjal, majd tejföllel.
  7. Rászórjuk a felkockázott sonkát, lilahagymát, majd megszórjuk a reszelt sajttal.
  8. A tésztát pizzavágóval olyan széles csíkokra vágjuk, amekkora a kenyérformánk szélessége.
  9. A csíkokat egymásra helyezzük, a legfelső "emeletet" feltéttel lefelé borítjuk az előző szintre. Kicsit összenyomkodjuk.
  10. A "tésztatornyunkat" keresztben késsel akkora négyzetekre vágjuk, amekkora a kenyérsütő forma magassága.
  11. A négyzetkéket élére állítva egymás mellé sorakoztatjuk a sütőformában. Tetejét tejföllel megkenjük.
  12. Kelesztjük további fél órát.
  13. Szilikon formában sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3778
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kicsit hosszabb idő elkészíteni, de megéri. Evésnél már nem kell bajlódni még a késsel sem, mert szépen "leveleire" lehet szedni, és már fogyasztható is. Másnap is fini mikrózás nélkül is. Ha nincs időd szendvicsekkel bajlódni, kimondottan hasznos ez a rakott kenyér recept, ezért is kereszteltem el "nincs idő szendvicsre" fantázianévre.

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek