Nosalty Logó

Csirkemelles cukkinis lasagne

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Csirkemelles cukkinis lasagne
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír

lasagne

szósz

Összesen 569 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír

lasagne

szósz

Összesen 2277 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír

lasagne

szósz

Összesen 127 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    44.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1596.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    585 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1584 micro
Összesen 569 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    177.9 g

Zsír

  • Összesen
    91.2 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    698 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6384.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    1288 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    2171 mg
  • Nátrium
    2340 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    722.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    390 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    506 micro
  • Kolin:
    614 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6337 micro
Összesen 2277 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    354 micro
Összesen 127 Kcal

Hozzávalók

lasagne

szósz

Elkészítés

lasagne

  1. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, vékony szeletekre vágjuk, majd az olajban oldalanként 2-2 perc alatt elősütjük, sóval, borssal fűszerezzük, kivesszük.
  2. A cukkinit megtisztítjuk, mossuk, hosszában vékony szeletekre vágjuk. A cukkini szeleteket a visszamaradt pecsenyezsírban oldalanként 1-1 percig sütjük, sóval, borssal ízesítjük, kivesszük.
  3. A vajat egy edényben felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, kb. 1-2 percig pirítjuk, felöntjük a tejjel és levessel, felfőzzük. Hozzáadjuk a citromhéjat, kb. 5 percig főzzük.
  4. A tojást elkeverjük kb. 2 ek mártással, majd a maradék mártáshoz keverjük. Sóval, borssal, cukorral és a citromlével ízesítjük. Hozzákeverjük az apróra vágott bazsalikomleveleket.
  5. Egy tűzálló tálat kevés vajjal kikenünk. Kevés szószt simítunk az aljára, ráhelyezünk 3 lasagne lapot, elosztjuk rá a hús és a cukkini felét, meglocsoljuk szósszal. Rárakunk ismét 3 lasagne lapot, lenyomkodjuk. Elosztjuk rá a maradék húst és cukkinit, meglocsoljuk szósszal, és a maradék lasagne lapokkal befedjük. Rálocsoljuk a maradék szószt, és megszórjuk a sajttal.
  6. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 40 perc alatt megsütjük. Kivesszük, kb. 5 percet hagyjuk hűlni, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 3656
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ha nagyon barnulna a lasagnénk a sütőben, az utolsó 10-15 percre takarjuk le sütőpapírral.

Hozzászólások

Hozzávalók

lasagne

szósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.