r
Nosalty Logó

Sonkás-sajtos rántotta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nonoo
Sonkás-sajtos rántotta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A rántottához

A tetejére

Összesen 597 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A rántottához

A tetejére

Összesen 1789 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A rántottához

A tetejére

Összesen 244 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1353.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    891 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    109 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    378 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    370 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 597 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61.7 g

Zsír

  • Összesen
    156.8 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4061.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    780 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    519 mg
  • Nátrium
    2672 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    327.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 1789 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    555.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    366 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

A rántottához

A tetejére

Elkészítés

A rántottához

  1. A sonkát apróra vágjuk.
  2. Egy jénait kivajazunk, belehintjük areszelt sajt felét, rátesszük a sonka felét, ráöntjük a tejfölt, meglocsoljuk az 5 dkg olvasztott vajjal.
  3. Rátesszük a 6 tojást felverve (ha pirospaprikásan szeretnénk, belekeverjük a tojásba), megsózzuk, és rászórjuk az oregánót.
  4. Meghintjük a sajt másik felével és a sonkával.

A tetejére

  1. A tetejét megszórjuk zsemlemorzsával, és meglocsoljuk a maradék vajjal.
  2. Előmelegített, közepesen forró sütőbe tesszük, és 15-25 percig sütjük (attól függően, hogy kocsonyásabban vagy sültebben szeretnénk a tojást).
  3. Savanyúsággal kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4165
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 30.

Ajánló

A fűszerezésen természetesen egyénileg lehet módosítani, ki hogyan szereti. Én próbáltam az oregánó helyett a tojásba paprikakrémet és egy pöttyentés csípős paprikakrémet keverni, és isteni lett az eredmény.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hogyan csináljuk egy egyszerű rántottából főfogást? Hát így. Kicsit felturbózzuk, és "rakott rántotta" lesz belőle.

Hozzávalók

A rántottához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...