r
Nosalty Logó

Sonkás-olívabogyós spagetti

NS
Sonkás-olívabogyós spagetti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

903
Kalória
39.9g
Fehérje
109.8g
Szénhidrát
32.9g
Zsír
274.3g
Víz
39.5g
Koleszterin
7.5g
Élelmi rost
8.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 903 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1805 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    39.9 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2238.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    483 mg
  • Nátrium
    1180 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    109.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    274.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1026 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    526 micro
Összesen 903 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    79.8 g

Zsír

  • Összesen
    65.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4477.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    734 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    967 mg
  • Nátrium
    2361 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    219.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    548.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    364 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    660 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    2052 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1051 micro
Összesen 1805 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1025 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 180 kcal

Elkészítés

  1. A sonkát felkockázzuk, és olajon megpirítjuk.
  2. Rátesszük az apróra vágott paradicsomot és a fokhagymát. Amikor a paradicsom szétfőtt, akkor hozzáadjuk az olívabogyót. Teszünk ráízlés szerint borsot, sót. Arra vigyázzunk, hogy az olívabogyó sós.
  3. Pár percig mégfőzzük, majd lezárjuk alatta a gázt.Megszórjuk friss, apróra vágott petrezselyemzölddel ésmozzarella darabokkal. Jól elkeverjük.
  4. Végülösszekeverjük a kifőtt spagettivel, és még melegen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p

Imádom a tésztákat, bármikor, bármivel. Megnézem, hogy mi van itthon, és abból összehozok valami rá valót. Ez is így született.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek