Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors penne

Gyors penne
Gyors penne
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy jó ötlet életmentő tud lenni, amikor elfoglaltságunk miatt későn tör ránk a "mit együnk" kérdés. Erre fantasztikus válasz a gyors penne. Ha összeszedetten állunk hozzá, kényelmesen is maximum fél óra alatt elkészíthető, nem beszélve a variálhatóságáról. Lehet gombával, vagy anélkül, répával, borsóval, vegyes zöldségekkel, darált, vagy csíkokra vágott húsokból, tejszín helyett tejföllel. Aki szereti az izgalmakat, tehet bele csíkokra vágott csemege uborkát, sonkát is. Vagy kipróbálhatja az alap receptet úgy, hogy a bazsalikom helyett apróra vágott kaprot ad az ételhez. Egy recept, számtalan étel! Alkossa meg mindenki a sajátját! Imádni való!

hozzávalók / 4 adag

Tejszínes-gombás hús

Penne

ajánlat

Az elkészült ételhez további parmezánt kínáljunk, valamint illatos fehérbort, például Irsai Olivért jól behűtve.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tejszínes-gombás hús

  1. A hagymát apróra kockázzuk, a fokhagymát is. A gombát jól megmossuk, majd nem túl vékonyan felszeleteljük.
  2. Egy teflon serpenyőbe tesszük az olajat és a felkockázott hagymákat. Fedő alatt pároljuk néhány percig közepes lángon. Ez idő alatt egy másik serpenyőben megpirítjuk a darált húst. Néhány perc alatt megvan, erős tűzön, gyakori kevergetés mellett.
  3. A hagymás serpenyőbe beletesszük a gombát, majd erős tűzön néhány perc alatt megpároljuk. Ha kiengedte a levét, csak akkor sózzuk, borsozzuk. (a gomba szereti a borsot, nagyon!) A fűszerezést követően a megpirított darált húst a hagymás-gombára öntjük, jól átkeverjük. Hozzáadjuk a bazsalikomot, krémsajtot, tejszínt, leveskockát. Fedő nélkül lassú tűzön kb. 6-8 percig főzzük.
  4. Ez idő alatt elkészítjük a pennét, majd leszűrve a húsos raguhoz adjuk. Átkeverjük és megszórjuk parmezánnal. Forrón tálaljuk.

Penne

  1. A vizet egy nagy lábasban feltesszük főni. Beletesszük a vajat és a sót. Forráskor beletesszük a pennét, majd a gyártó előírása szerinti idő alatt puhára főzzük. Én a legkisebb lángon főzöm, félig lefedve, de amikor "lejár az idő", ami általában 8-10 perc, félrehúzom, és teljesen lefedve pihentetem még pár percet.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 771
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

A'la Atya

Mióta szakács: 2015.02.10.
38 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás húsos tészta, penne gombás sugóban

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1064
darált sertéshús 0.5 kg
csiperkegomba 40 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
leveskocka 1 db
tömlős krémsajt 10 dkg
főzőtejszín 2 dl
bazsalikom 1 teáskanál
olívaolaj 2 ek
parmezán sajt 10 dkg
bors 1 kk
1 kk
penne 50 dkg
víz 2 l
1 kávéskanál
vaj 5 dkg