Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édesanyám húsos spagettije

Édesanyám húsos spagettije
Édesanyám húsos spagettije
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám készítette el nekem kis koromban ezt az egyszerű, de szerintem nagyszerű spagettit. Legtöbbször születésnapi vacsorára kaptam, úgyhogy számomra ez szinte ünnepi fogás.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Húsdarálón (vagy mixerben) daráljuk le a tarját és a marhapárizsit. Lehetőség szerint ne teljesen pépesre, legyen azért egy kicsit darabos.
  2. Egy kisebb lábosban dinszteljük meg kevés olívaolajon a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Ha már üveges, húzzuk le a tűzről és szórjuk meg a fűszerpaprikával.
  3. Dobjuk rá a darált húst és pirítsuk át egy kicsit. Borsozzuk, és szórjuk rá a fűszereket (ha van otthon friss, az a legjobb). Forgassuk át a fűszerekkel, majd öntsük rá a passzírozott paradicsomot, plusz egy kevés vizet is adjunk hozzá, hogy ne égjen oda.
  4. Főzzük kb. 10-15 percig, adjuk hozzá a ketchupot is, és szükség szerint sózzuk, ha kell, vagy adjunk hozzá még fűszereket. Ha a paradicsomtól kicsit fanyar lenne, kevés cukorral meg lehet hinteni.
  5. Egy nagyobb lábosban tegyünk fel forrni vizet, jól sózzuk meg, és egy kevés olajat is adjunk hozzá. Ha felforrt, akkor tegyük bele a spagetti tésztát és kb. 10 percig főzzük, utána ellenőrizzük, hogy megfelelő e a tészta keménysége.
  6. A tésztát szűrjük, tegyük egy nagyobb tálba, és öntsük nyakon a szósszal. Tálaláskor szórjuk meg parmezánnal, vagy reszelt trappistával.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 873
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szega

Mióta szakács: 2014.08.15.
16 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spagetti, húsos-paradicsomos tészta, pikáns spagetti

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mazsola.mano
Mazsola.mano Sat, 2018-04-07 13:43

Kedves Szega!
Elkésztettem, és nagyon tetszett az ízvilága! (a kisfiamnak is)
Köszönöm a receptet, még biztosan az asztalra fog kerülni egy párszor! :)

Brofi
Szega / Brofi Sat, 2018-04-07 14:21

Kedves Mazsola.mano!

Nagyon örülök, hogy ízlett. Gyerekkoromban nekem a kedvencem volt, és a mai napig nem tudom ugyanúgy megcsinálni, mint édesanyám, pedig a recept ugyanaz :)

991
olívaolaj 3 ek
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 2 gerezd
fűszerpaprika 2 teáskanál
füstölt tarja 25 dkg
párizsi 35 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
sűrített paradicsom 400 g
ketchup 3 ek
spagetti tészta 500 g
parmezán sajt 10 g