Nosalty Logó

Sonkás-gombás rakott spagetti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Helga1
Sonkás-gombás rakott spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 764 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4579 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 228 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2199.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    452 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    1103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    304 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 764 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    257.6 g

Zsír

  • Összesen
    199.6 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1477 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13197.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    451 mg
  • Kálcium
    2713 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    420 mg
  • Foszfor
    2948 mg
  • Nátrium
    6616 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    404.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    785 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1840 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    267 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1381 micro
  • Kolin:
    927 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1823 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1317 micro
Összesen 4579 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    656.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 228 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat kockákra vágva zsiradékon megpirítjuk. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sonkát, tovább pirítjuk, majd beletesszük az apróra szeletelt gombát, lesütjük. Beleöntjük egy tepsibe.
  2. A tésztát előírás szerint megfőzzük. Leszűrjük, és összekeverjük a sonkás-gombával.
  3. Reszelt sajttal megszórjuk.
  4. Felverjük a tojásokat, hozzákeverjük a tejfölt és a főzőtejszínt, fűszerezzük.
  5. Ráöntjük a tésztára, és pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 21540
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

El lehet készíteni bármilyen maradék kolbásszal és szalonnával is.

Hozzászólások

Hamcsa

Azt hiszem megvan a mai ebéd:)

Éva-Anyóca

Ez a holnapi ebéd, van hozzá itthon minden, - ugyanis ma már elkészült a zöldséglevesem és a burgonyaf?zelék,gyors voltam a mai ebéddel, - a régi burgonyát akarom felhasználni, még lesz gombóc is eperrel!!!, na és nudli...aztán jó sokáig megint nem lehet, bár az újburgonya tud kárpótolni ezekért,.......... - de ez a sonkás gombás tészta nagyon klassz, finom ötlet, köszönöm. Éva-Anyóca

Helga1

Szia Éva! Szívesen! Ügyes voltál, epres gombócot csak Ausztriában ettem, ott is láttam el?ször. Nálunk otthon szilvából vagy mini sárgabarackból készítették. Én titkán készítek mert macerásnak tartom - holott igen finom! Üdv: Helga

Éva-Anyóca

Kedves mira1! Nem igazán vagyok én sem oda az elkészítéséért,tényleg macerás, egyedül készítve nálunk négy embernek, akik ezen finomságokat szeretik, mennyiség is kell, elég hosszadalmas is,........- de a végeredmény tényleg mindenért kárpótol: akár gombóc, akár nudli, akár gnocchi....na és ha a gyerekeimet , és a férjuramat nézem, akkor nekik mindent, azaz t?lem telhet?en mindent. :) És a gombóc tényleg finom eperrel!! :D Éva-Anyóca

Imolkaa

Ez tökéletes lesz: mire a férjem hazajon munkából, kész a finom ebéd! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek