Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás-gombás rakott spagetti

Sonkás-gombás rakott spagetti
Sonkás-gombás rakott spagetti
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

El lehet készíteni bármilyen maradék kolbásszal és szalonnával is.

hozzávalók / 6 adag

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • zsír vagy olaj
  • 40 dkg füstölt sonka
  • 1 kis ü champion gomba (vagy friss)
  • 50 dkg spagetti tészta
  • 175 g tejföl
  • 3 dl főzőtejszín
  • 5 db tojás
  • 30 dkg reszelt sajt
  • paprikalekvár, bors
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat kockákra vágva zsiradékon megpirítjuk. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sonkát, tovább pirítjuk, majd beletesszük az apróra szeletelt gombát, lesütjük. Beleöntjük egy tepsibe.
  2. A tésztát előírás szerint megfőzzük. Leszűrjük, és összekeverjük a sonkás-gombával.
  3. Reszelt sajttal megszórjuk.
  4. Felverjük a tojásokat, hozzákeverjük a tejfölt és a főzőtejszínt, fűszerezzük. 
  5. Ráöntjük a tésztára, és pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x30 cm
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 20 678
elküldve: 19
receptkönyvben: 484
elkészítve: 14/22
Facebookon megjelent: 2

szakács

Helga1

Mióta szakács: 2013.02.15.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

rakott tészta sonkával, sajtos-sonkás rakott tészta, sajtos-sonkás-gombás spagetti

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2013-05-22 09:11

Ez a holnapi ebéd, van hozzá itthon minden, - ugyanis ma már elkészült a zöldséglevesem és a burgonyafőzelék,gyors voltam a mai ebéddel, - a régi burgonyát akarom felhasználni, még lesz gombóc is eperrel!!!, na és nudli...aztán jó sokáig megint nem lehet, bár az újburgonya tud kárpótolni ezekért,.......... - de ez a sonkás gombás tészta nagyon klassz, finom ötlet, köszönöm.
Éva-Anyóca

mira1
Helga1 / mira1 Mon, 2013-05-27 12:06

Szia Éva! Szívesen! Ügyes voltál, epres gombócot csak Ausztriában ettem, ott is láttam először. Nálunk otthon szilvából vagy mini sárgabarackból készítették. Én titkán készítek mert macerásnak tartom - holott igen finom! Üdv: Helga

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-05-27 17:41

Kedves mira1!
Nem igazán vagyok én sem oda az elkészítéséért,tényleg macerás, egyedül készítve nálunk négy embernek, akik ezen finomságokat szeretik, mennyiség is kell, elég hosszadalmas is,........- de a végeredmény tényleg mindenért kárpótol: akár gombóc, akár nudli, akár gnocchi....na és ha a gyerekeimet , és a férjuramat nézem, akkor nekik mindent, azaz tőlem telhetően mindent. :)
És a gombóc tényleg finom eperrel!! :D
Éva-Anyóca