r
Nosalty Logó

Somlói kocka SweetSzenilla konyhájából

SweetSzenilla
Somlói kocka SweetSzenilla konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a sima piskótához

Hozzávalók a diós piskótához

Hozzávalók a kakaós piskótához

Hozzávalók a csokiöntethez

Hozzávalók az összeállításhoz

1015
Kalória
21.3g
Fehérje
101.1g
Szénhidrát
60.7g
Zsír
98.2g
Víz
382.9g
Koleszterin
6.3g
Élelmi rost
70.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a sima piskótához

Hozzávalók a diós piskótához

Hozzávalók a kakaós piskótához

Hozzávalók a csokiöntethez

Hozzávalók az összeállításhoz

Összesen 1015 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a sima piskótához

Hozzávalók a diós piskótához

Hozzávalók a kakaós piskótához

Hozzávalók a csokiöntethez

Hozzávalók az összeállításhoz

Összesen 12192 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a sima piskótához

Hozzávalók a diós piskótához

Hozzávalók a kakaós piskótához

Hozzávalók a csokiöntethez

Hozzávalók az összeállításhoz

Összesen 274 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    383 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    982.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    415 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    101.1 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    98.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    279 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    406 micro
Összesen 1015 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    255.8 g

Zsír

  • Összesen
    727.9 g
  • Telített zsírsav
    262 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    174 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    243 g
  • Koleszterin
    4595 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11785.9 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    368 mg
  • Kálcium
    2948 mg
  • Vas
    67 mg
  • Magnézium
    1555 mg
  • Foszfor
    4977 mg
  • Nátrium
    1798 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1213.5 g
  • Cukor
    851 mg
  • Élelmi rost
    75 mg

Víz

  • Összesen
    1178.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3225 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    963 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1033 micro
  • Kolin:
    3344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3167 micro
  • α-karotin
    89 micro
  • β-karotin
    660 micro
  • β-crypt
    109 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4867 micro
Összesen 12192 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 274 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a krémhez

  1. A krémet általában előző este készítjük el, hogy jól kihűljön. Ehhez a tojássárgáját egy kevés tejjel jól kikeverjük.
  2. A pudingporokat szintén kevés tejjel csomómentesen elkeverjük. Egy fazékban összeöntögetjük a krém további hozzávalóival, és elkezdjük lassú tűzön melegíteni.
  3. Ha már elég sűrű, levesszük a tűzről. Folpack fóliát simítunk közvetlenül a forró krémre, hogy ne bőrösödjön meg. A teljes kihűlés után ez tökéletesen lehúzható.

Hozzávalók a sima piskótához

  1. A tojások sárgáit habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport.
  2. Hozzáforgatjuk a tojások felvert habját, és tűpróbáig sütjük.

Hozzávalók a diós piskótához

  1. Ugyanúgy járunk el, mint a sima piskótánál, a végén hozzákeverjük óvatosan a darált diót, tűpróbáig sütjük.

Hozzávalók a kakaós piskótához

  1. Itt is, mint az előzőeknél, összekeverjük a hozzávalókat, a sima piskótánál leírt sorrendben. Tűpróbáig sütjük.

Hozzávalók a csokiöntethez

  1. Gőz felett felolvasztjuk a csokit, hozzáadjuk a cukrot, a vizet, majd a rumaromát. Simára, egyneművé keverjük.

Hozzávalók az összeállításhoz

  1. A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval. Az előzőleg beáztatott mazsolát lecsöpögtetjük. A durvára vágott diót tepsibe rakjuk, és megpirítjuk. Sűrűn ránézünk, átkeverjük, hogy meg ne égjen.
  2. A kakaós piskótával kezdünk. A krém harmadát rákenjük, a mazsola harmadát is, majd a dió negyedét. Meglocsoljuk a csokiöntettel. Erre kerül a diós piskóta, krém, mazsola, dió, csokiöntet. A harmadik lapot is felhelyezzük: krém, mazsola, dió, csokiöntet, tejszínhab, tetejére a dió utolsó negyede, befejezésképp meglocsoljuk a maradék csokival.
  3. Pár órát pihentetjük hűtőszekrényben.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x26

Nagyon szeretjük a somlói galuskát. A család és a baráti társaság is. Ez a változat vendégségbe készült. Elegánsabb kinézetet kölcsönöz neki a szeletelhető forma. Hatalmas sikere volt.

További receptek

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Blondies

A blondies a brownies fehér csokis változata, aminek fő ízprofilját a karamellás, vaníliás jegyek adják. Pirított mandulával gazdagítva egy tökéletes választás, ha valami édesre, de ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...