r
Nosalty Logó

Somlói kocka SweetSzenilla konyhájából

SweetSzenilla
Somlói kocka SweetSzenilla konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a sima piskótához

Hozzávalók a diós piskótához

Hozzávalók a kakaós piskótához

Hozzávalók a csokiöntethez

Hozzávalók az összeállításhoz

1015
Kalória
21.3g
Fehérje
101.1g
Szénhidrát
60.7g
Zsír
98.2g
Víz
382.9g
Koleszterin
6.3g
Élelmi rost
70.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a sima piskótához

Hozzávalók a diós piskótához

Hozzávalók a kakaós piskótához

Hozzávalók a csokiöntethez

Hozzávalók az összeállításhoz

Összesen 1015 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a sima piskótához

Hozzávalók a diós piskótához

Hozzávalók a kakaós piskótához

Hozzávalók a csokiöntethez

Hozzávalók az összeállításhoz

Összesen 12192 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a sima piskótához

Hozzávalók a diós piskótához

Hozzávalók a kakaós piskótához

Hozzávalók a csokiöntethez

Hozzávalók az összeállításhoz

Összesen 274 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    383 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    982.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    415 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    101.1 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    98.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    279 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    406 micro
Összesen 1015 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    255.8 g

Zsír

  • Összesen
    727.9 g
  • Telített zsírsav
    262 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    174 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    243 g
  • Koleszterin
    4595 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11785.9 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    368 mg
  • Kálcium
    2948 mg
  • Vas
    67 mg
  • Magnézium
    1555 mg
  • Foszfor
    4977 mg
  • Nátrium
    1798 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1213.5 g
  • Cukor
    851 mg
  • Élelmi rost
    75 mg

Víz

  • Összesen
    1178.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3225 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    963 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1033 micro
  • Kolin:
    3344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3167 micro
  • α-karotin
    89 micro
  • β-karotin
    660 micro
  • β-crypt
    109 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4867 micro
Összesen 12192 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 274 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a krémhez

  1. A krémet általában előző este készítjük el, hogy jól kihűljön. Ehhez a tojássárgáját egy kevés tejjel jól kikeverjük.
  2. A pudingporokat szintén kevés tejjel csomómentesen elkeverjük. Egy fazékban összeöntögetjük a krém további hozzávalóival, és elkezdjük lassú tűzön melegíteni.
  3. Ha már elég sűrű, levesszük a tűzről. Folpack fóliát simítunk közvetlenül a forró krémre, hogy ne bőrösödjön meg. A teljes kihűlés után ez tökéletesen lehúzható.

Hozzávalók a sima piskótához

  1. A tojások sárgáit habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport.
  2. Hozzáforgatjuk a tojások felvert habját, és tűpróbáig sütjük.

Hozzávalók a diós piskótához

  1. Ugyanúgy járunk el, mint a sima piskótánál, a végén hozzákeverjük óvatosan a darált diót, tűpróbáig sütjük.

Hozzávalók a kakaós piskótához

  1. Itt is, mint az előzőeknél, összekeverjük a hozzávalókat, a sima piskótánál leírt sorrendben. Tűpróbáig sütjük.

Hozzávalók a csokiöntethez

  1. Gőz felett felolvasztjuk a csokit, hozzáadjuk a cukrot, a vizet, majd a rumaromát. Simára, egyneművé keverjük.

Hozzávalók az összeállításhoz

  1. A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval. Az előzőleg beáztatott mazsolát lecsöpögtetjük. A durvára vágott diót tepsibe rakjuk, és megpirítjuk. Sűrűn ránézünk, átkeverjük, hogy meg ne égjen.
  2. A kakaós piskótával kezdünk. A krém harmadát rákenjük, a mazsola harmadát is, majd a dió negyedét. Meglocsoljuk a csokiöntettel. Erre kerül a diós piskóta, krém, mazsola, dió, csokiöntet. A harmadik lapot is felhelyezzük: krém, mazsola, dió, csokiöntet, tejszínhab, tetejére a dió utolsó negyede, befejezésképp meglocsoljuk a maradék csokival.
  3. Pár órát pihentetjük hűtőszekrényben.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x26

Nagyon szeretjük a somlói galuskát. A család és a baráti társaság is. Ez a változat vendégségbe készült. Elegánsabb kinézetet kölcsönöz neki a szeletelhető forma. Hatalmas sikere volt.

Nosalty stories

További receptek

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Rosanics Petra

Ünnepi mézeskalács

Mézeskalács nélkül az ünnepek sem igazán édesek, a megfelelő recept megtalálása azonban nem könnyű feladat. Hogy ráleljünk az igazira, érdemes kísérletezni - ez a recept is így ...

Nosalty

Lávasüti

Ha gyorsan akartok villantós desszertet varázsolni az asztalra, akkor készítsétek el ezt a pofonegyszerű lávasütit. Ez a francia édesség ugyanis egyáltalán nem igényel komoly konyhai ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek