Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Somlói kocka SweetSzenilla konyhájából

Somlói kocka SweetSzenilla konyhájából
Somlói kocka SweetSzenilla konyhájából
100 perc / előkészület: 60 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a somlói galuskát. A család és a baráti társaság is. Ez a változat vendégségbe készült. Elegánsabb kinézetet kölcsönöz neki a szeletelhető forma. Hatalmas sikere volt.

hozzávalók / 12 adag

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a sima piskótához

Hozzávalók a diós piskótához

Hozzávalók a kakaós piskótához

Hozzávalók a csokiöntethez

Hozzávalók az összeállításhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Hozzávalók a krémhez

  1. A krémet általában előző este készítjük el, hogy jól kihűljön. Ehhez a tojássárgáját egy kevés tejjel jól kikeverjük.
  2. A pudingporokat szintén kevés tejjel csomómentesen elkeverjük. Egy fazékban összeöntögetjük a krém további hozzávalóival, és elkezdjük lassú tűzön melegíteni.
  3. Ha már elég sűrű, levesszük a tűzről. Folpack fóliát simítunk közvetlenül a forró krémre, hogy ne bőrösödjön meg. A teljes kihűlés után ez tökéletesen lehúzható.

Hozzávalók a sima piskótához

  1. A tojások sárgáit habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport.
  2. Hozzáforgatjuk a tojások felvert habját, és tűpróbáig sütjük.

Hozzávalók a diós piskótához

  1. Ugyanúgy járunk el, mint a sima piskótánál, a végén hozzákeverjük óvatosan a darált diót, tűpróbáig sütjük.

Hozzávalók a kakaós piskótához

  1. Itt is, mint az előzőeknél, összekeverjük a hozzávalókat, a sima piskótánál leírt sorrendben. Tűpróbáig sütjük.

Hozzávalók a csokiöntethez

  1. Gőz felett felolvasztjuk a csokit, hozzáadjuk a cukrot, a vizet, majd a rumaromát. Simára, egyneművé keverjük.

Hozzávalók az összeállításhoz

  1. A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval. Az előzőleg beáztatott mazsolát lecsöpögtetjük. A durvára vágott diót tepsibe rakjuk, és megpirítjuk. Sűrűn ránézünk, átkeverjük, hogy meg ne égjen.
  2. A kakaós piskótával kezdünk. A krém harmadát rákenjük, a mazsola harmadát is, majd a dió negyedét. Meglocsoljuk a csokiöntettel. Erre kerül a diós piskóta, krém, mazsola, dió, csokiöntet. A harmadik lapot is felhelyezzük: krém, mazsola, dió, csokiöntet, tejszínhab, tetejére a dió utolsó negyede, befejezésképp meglocsoljuk a maradék csokival.
  3. Pár órát pihentetjük hűtőszekrényben.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 36x26 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 787
elküldve: 1
receptkönyvben: 42
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

SweetSzenilla

Mióta szakács: 2013.09.13.
52 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

somlói galuska, somlói galuska kocka formában, somlói galuska sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1015
tej 10 dl
tojássárgája 8 db
cukor 4 dkg
vaníliás cukor 4 csapott ek
vaníliás pudingpor 2 csomag
tojás 4 db
porcukor 3 púpozott ek
finomliszt 4 evőkanál
sütőpor 1 kávéskanál
tojás 4 db
porcukor 3 púpozott ek
finomliszt 4 evőkanál
sütőpor 1 kávéskanál
dió 6 marék
tojás 4 db
porcukor 3 púpozott ek
finomliszt 3 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 1 púpozott ek
víz 1 evőkanál
sütőpor 1 kávéskanál
tortabevonó 40 dkg
cukor 15 dkg
víz 175 ml
rumaroma 30 ml
dió 30 dkg
mazsola 25 dkg
habtejszín 600 ml
habfixáló 3 csomag