Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Somlói galuska gazdagon

Somlói galuska gazdagon
Somlói galuska gazdagon
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A somlói úgy jó, ha nem száraz, és jó szaftos!! Nagyon finom és egyszerű desszert, melyet a kicsik és nagyok is egyaránt kedvelnek!!!

hozzávalók / 6 adag

fehér lap

diós lap

kakaós lap

alapöntet

vaníliakrém

csokoládéöntet a tetejére

ajánlat

Ez egy karácsonyi desszert, persze nem csak ezen az ünnepen kell fogyasztani, hanem bármikor, akár hétköznapokon is!!!!

Szólj hozzá!

elkészítés

fehér lap

  1. A piskótához a 2 tojássárgáját, cukrot, olajat, meleg vizet összekeverjük. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól összedolgozzuk. A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk.
  2. Egy nagy sütőpapíros gáztepsi 1/3-ad részébe belesimítjuk. Így egyszerre sütjük a 3 fajta tésztát.

diós lap

  1. A piskótához a 2 tojássárgáját, cukrot, olajat, meleg vizet összekeverjük. A lisztet, diót, sütőport, szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól összedolgozzuk. A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk.
  2. Belesimítjuk a fehér massza mellé, középre.

kakaós lap

  1. A piskótához a 2 tojássárgáját, cukrot, olajat, meleg vizet összekeverjük. A lisztet, kakaóport, sütőport, szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól összedolgozzuk. A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk.
  2. Belesimítjuk a gáztepsi jobb szélére, az üres helyre.
  3. Előmelegített sütőben 200 c-fokon megsütjük.

alapöntet

  1. A vizet felforraljuk a cukrokkal. Hozzáadjuk a rumot. A végén a mazsolát és az apróra vagdalt diót.

vaníliakrém

  1. Egy kis tejet elvéve simára keverjük a lisztet és a tojássárgáját. A többi tejet a cukorral felfőzzük, majd hozzáöntjük a tojásos masszát, és folyamatos keverés közben besűrítjük.

csokoládéöntet a tetejére

  1. A vizet felfőzzük a cukorral, végül hozzáadjuk a kakaóport, amivel simává keverjük.

összeállítás

  1. Egy nagyobb tálba tesszük a kakaós lapot. Alapöntettel, majd a vaníliakrém 1/3-ával megöntözzük. Rátesszük a diós lapot, ezt is megöntözzük alapöntettel, majd a vaníliakrémmel. Rátesszük a fehér lapot, ezt is meglocsoljuk a maradék alapöntettel, majd vaníliakrémmel. Hidegre tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
  2. Tálaláskor galuskákat szaggatunk ki belőle egy tányérra. Csokoládéöntettel öntözzük, esetleg tejszínhabbal díszítjük. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 8 697
elküldve: 0
receptkönyvben: 48
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
719 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

egyszerű somlói galuska, somlói galuska szaftosan

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsa.sulyok
zsuzsa.sulyok Mon, 2016-12-26 11:29

Kedves Iluska!
Ilyen finom somlóit, egyszer régen ettem, -kolléganő édesanyja készítette. Mindenki követelte a receptet, -elhozta, -ez, anno egy A4-es-en, sűrűn gépelve volt...-hoppá, és hajaj...
Ez tényleg egy időigényes recept, DE, nagggyon finom.

ilus74
Iluska / ilus74 Mon, 2016-12-26 21:20

Tudod szerintem a 'finomért' igen, meg kell dolgozni,na de inkább, mint hogy az üzletben vásároljam meg.....hm,és milyen finom is lesz.....hajaj :-)))))))

1065
cukor 12.5 dkg
tojás 2 db
napraforgó olaj 0.5 dl
víz 0.5 dl
finomliszt 12.5 dkg
sütőpor 0.5 csomag
szódabikarbóna 1 késhegynyi
cukor 12.5 dkg
tojás 2 db
napraforgó olaj 0.5 dl
víz 0.5 dl
finomliszt 10 dkg
dió 2 dkg
sütőpor 0.5 csomag
szódabikarbóna 1 késhegynyi
cukor 12.5 dkg
tojás 2 db
napraforgó olaj 0.5 dl
víz 0.5 dl
finomliszt 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek
sütőpor 0.5 csomag
szódabikarbóna 1 késhegynyi
cukor 4 ek
víz 1 dl
rum 1 dl
vaníliás cukor 1 csomag
mazsola 5 marék
dió 3 marék
tej 3 dl
tojássárgája 3 db
finomliszt 3 csapott ek
porcukor 3 ek
víz 1 dl
cukor 5 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek