Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Poharas somlói galuska

Poharas somlói galuska
Poharas somlói galuska
55 perc / előkészület: 25 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekkorom vidám vasárnapjait idézi ez a sütemény nekem, hiszen édesanyám készítette mindig ilyen módon a somlóit. Próbálkoztam más receptekkel, két-háromféle piskótás verzióval, kétféle krémmel, de mindig arra jutok, hogy nekem édesanyám receptje az "igazi". Tetszés szerint öblös üvegpohárban, de akár egy mély üvegtálban is elkészíthetjük. 

Egyszerűen elkészíthető viszonylag hamar, hiszen amíg sül a piskóta, a krémet is fel tudjuk főzni. Ízlés szerint elkészíthető babapiskótából is, így az elkészítési idő tovább rövidül.

Tetszés szerint tejszínhabbal vagy anélkül tálaljuk. 

hozzávalók / 4 adag

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Összeállítás

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta elkészítése

  1. A tojást szétválasztjuk, és a fehérjét a cukorral habbá verjük. Ne legyen teljesen kemény hab, inkább enyhén lágy, hogy "csücsköt" tudjunk húzni a habverővel belőle.
  2. A sárgáját enyhén felverjük, majd hozzáadjuk a fehérjéhez, és óvatosan elkeverjük. Két részletben hozzáadjuk a lisztet, és nem törve a habot összekeverjük.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és megsütjük.

Krém elkészítése

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport.
  2. A tejet apránként adagolva csomómentesre keverjük. Alacsony lángon főzzük, amíg besűrűsödik.
  3. A fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzákeverjük a csokis krémhez.

Összeállítás

  1. A megsült piskótát felkockázzuk.
  2. A poharak aljára kevés krémet teszünk, majd kirakjuk piskótakockákkal. Erre ismét krém következik, amit megszórunk cukrozott darált dióval, erre ismét piskóta kerül. Folytatjuk a rétegezést, amíg meg nem telik a pohár. A tetejére cukrozott darált dió kerül.
  3. Tetszés szerint poharak helyett egy nagy üvegtálba is rétegezhetjük a piskótát a krémmel.
  4. Hidegen tálaljuk, ízlés szerint tejszínhabbal.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 291
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mango

Mióta szakács: 2012.12.19.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

somlói galuska, somlói galuska főzött krémmel, somlói galuska pohárdesszert

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tarix
Tarix Mon, 2015-10-26 11:11

Én elkészítettem.A párom nagyon válogatós az ilyenekbe de ez neki is nagyon ízlett.Le a kalappal a recept előtt. :)

926
tojás 6 db
cukor 120 g
finomliszt 120 g
tojás 6 db
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 250 g
finomliszt 3 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 2 csapott ek
tej 6 dl
rumaroma 5 csepp
cukor 3 csapott ek
dió 50 g