Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Somlói galuska 4.

Somlói galuska 4.
Somlói galuska 4.
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Otthon még egyszer sem csináltam somlóit, úgy éreztem eljött az ideje. Ez elég nagy mennyiség, de szerintem nem érdemes sokkal kevesebbet csinálni, mert ahhoz elég macerás. Szerintem 10 embernek is elég, bár mi 4-en 2 nap alatt eltüntettük:).


hozzávalók / 8 adag

A sima piskótához

A diós piskótához

A kakaós piskótához

A krémhez

A sziruphoz és a szóráshoz

Az öntethez és a tetejére

ajánlat

A vendégek biztos értékelik majd:).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a cukor 1/3ával felverjük a sárgáját, a többivel a fehérjét. Összeöntjük, és hozzászitáljuk a lisztet, a lisztes diót, a lisztes kakaóport, persze külön-külön.
  2. Egy lap egy fél gáztepsinyi lesz, laponként 12-15 perc alatt megsütjük, félretesszük hűlni.
  3. Az öntethez a a pudingport elkeverjük egy kis vízzel és cukorral, majd a maradék cukrot és vízet feltesszük főni.
  4. A kakaóport annyi vízzel elkeverjük, hogy tejföl sűrűségű legyen.
  5. Ha felforr a víz, hozzáöntjük a pudingport, besűrítjük, majd hozzáöntjük a kakaóporhoz, elkeverjük, és folpack-kal letakarjuk, hogy ne bőrösödjön.
  6. A szirupoz a vizet a cukorral felforraljuk, és félretesszük.
  7. A krémhez a cukor 2/3-át felverjük a fehérjével.
  8. A pudingport elkeverjük egy kis vízzel, cukorral és a tojások sárgájával, majd a többi vizet és cukrot feltesszük forrni. Hozzáreszeljük a narancs- és citromhéjat.
  9. A piskótalapokat addig előkészítjük. Az elsőt beletesszük egy magas falú tepsibe, meglocsoljuk sziruppal.
  10. Ha felforrt a víz, beleöntjük a pudingport, majd besűrítjük, és hozzáöntjük a fehérjehabhoz, majd habverővel gyorsan simára keverjük.
  11. Az 1/3-át rásimítjuk a piskótára, megszórjuk a dió 1/3-ával és a mazsola felével.
  12. Jön a következő lap, ezt is meglocsoljuk sziruppal, krém 1/3-a, mazsola másik fele, dió 1/3-a, majd az utolsó lap: szirup, krém, dió.
  13. 2-3 órát hagyjuk hűlni.
  14. Fagyiskanállal 3 gombócot egy tálkába teszünk, egy kis merőkanál öntet jön rá, majd tejszínhab.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • költség: 2200 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 77 977
elküldve: 13
receptkönyvben: 475
elkészítve: 10/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Anna 2.

Mióta szakács: 2010.09.30.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

házi somlói galuska, piskóta csokiöntettel és tejszínhabbal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nicewoman
nicewoman Sat, 2012-06-23 11:25

Már nem először készítem el ezt a somlóit. E recept egyszerűen tökéletes! Mivel külföldön élek, így még inkább örülünk a hazai ízeknek. A mennyiség tényleg hatalmas, de úgy vagyok vele, ha már az ember ennyit pepecsel, mindenképpen megéri ekkora mennyiséget készíteni. Ajánlom mindenkinek!!!

Jadrina
Jadrina Thu, 2012-01-05 12:56

Karácsonykor megcsináltam szinte teljesen a recept szerint, csak a csokiönteten változtattam, azt étcsokiból készítettem. Nagyon finom volt viszont az adag az hatalmas. Én feleztem a mennyiséget és még így is nagyon sok lett kb 15-en ettünk belőle és elég volt.
Köszönöm a receptet.

1068
tojás 3 db
cukor 60 g
finomliszt 60 g
tojás 3 db
cukor 60 g
finomliszt 50 g
dió 10 g
tojás 3 db
cukor 60 g
finomliszt 50 g
cukrozatlan kakaópor 10 g
víz 1 l
cukor 300 g
vaníliás pudingpor 140 g
tojás 6 db
narancshéj 1 narancsból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
cukor 100 g
víz 150 ml
mazsola 150 g
dió 200 g
víz 600 ml
cukor 320 g
cukrozatlan kakaópor 100 g
pudingpor 60 g
habtejszín 2 dl