r
Nosalty Logó

Sócsempén sült csirkemell áfonyamártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
nyultanti
Sócsempén sült csirkemell áfonyamártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A sült húshoz

Az áfonyamártáshoz

A körethez

Összesen 641 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A sült húshoz

Az áfonyamártáshoz

A körethez

Összesen 2556 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A sült húshoz

Az áfonyamártáshoz

A körethez

Összesen 131 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1350 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    565 mg
  • Nátrium
    548 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    312.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 641 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    199.3 g

Zsír

  • Összesen
    129.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    654 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5400.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    389 mg
  • Foszfor
    2259 mg
  • Nátrium
    2192 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1250 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    774 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 2556 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

A sült húshoz

Az áfonyamártáshoz

A körethez

Elkészítés

A sült húshoz

  1. A húst kb. ujjnyi szeletekre vágjuk, míg közben a sócsempéket vagy sótéglákat sütőben felmelegítjük.
  2. A már meleg sócsempén a hús mindkét oldalát 10-10 percig sütjük. Nem tévedés, nem fűszerezzük, a csempe épp a megfelelő mennyiségű sóval fogja ízesíteni a húsunkat sülés közben.

Az áfonyamártáshoz

  1. A mártáshoz az áfonyalekvárt, a tejszínt, a mustárt az összetört fokhagymagerezddel és a sóval, borssal összeforraljuk. Ha felforrt, hozzáadjuk a friss kakukkfüvet, még egyet forralunk rajta, és kész is.

A körethez

  1. A krumplit héjastól 2-3 mm vastagra szeljük.
  2. Olajat forrósítunk, és mindkét oldalukon pirosra sütjük a szeleteket.
  3. Tálaláskor a burgonyát meghintjük sóval, kevés rozmaringgal, rátesszük a húst, amit meglocsolunk a mártással, végül kevés őrült korianderrel meghintjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2359
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 04.

Ajánló

A sótéglákat/csempéket grillen is melegíthetjük, de ha nincs sócsempénk, akkor is érdemes kipróbálni a receptet (grillen vagy kevés olívaolajon megsütve a szeleteket), de akkor használjunk sót a csirke fűszerezéséhez.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sócsempén sült csirkemell áfonyamártással
nyultanti 100 recept

Szeretek új dolgokat kipróbálni, így tettem szert himalájai sócsempére is. Míg a neten keresgéltem, hogy pontosan hogy is kell használni, akkor találtam ezt a receptet, és tökéletesnek tűnt a "premierhez". Remek állagú, omlós, és nagyon finom hús lett az eredmény, amelyhez kiválóan passzolt az áfonyaszósz és a krumpli.

Hozzávalók

A sült húshoz

Az áfonyamártáshoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...