Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sócsempén sült csirkemell áfonyamártással

Sócsempén sült csirkemell áfonyamártással
Sócsempén sült csirkemell áfonyamártással
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretek új dolgokat kipróbálni, így tettem szert himalájai sócsempére is. Míg a neten keresgéltem, hogy pontosan hogy is kell használni, akkor találtam ezt a receptet, és tökéletesnek tűnt a "premierhez". Remek állagú, omlós, és nagyon finom hús lett az eredmény, amelyhez kiválóan passzolt az áfonyaszósz és a krumpli.

hozzávalók / 4 adag

A sült húshoz

Az áfonyamártáshoz

A körethez

ajánlat

A sótéglákat/csempéket grillen is melegíthetjük, de ha nincs sócsempénk, akkor is érdemes kipróbálni a receptet (grillen vagy kevés olívaolajon megsütve a szeleteket), de akkor használjunk sót a csirke fűszerezéséhez.

Szólj hozzá!

elkészítés

A sült húshoz

  1. A húst kb. ujjnyi szeletekre vágjuk, míg közben a sócsempéket vagy sótéglákat sütőben felmelegítjük.
  2. A már meleg sócsempén a hús mindkét oldalát 10-10 percig sütjük. Nem tévedés, nem fűszerezzük, a csempe épp a megfelelő mennyiségű sóval fogja ízesíteni a húsunkat sülés közben.

Az áfonyamártáshoz

  1. A mártáshoz az áfonyalekvárt, a tejszínt, a mustárt az összetört fokhagymagerezddel és a sóval, borssal összeforraljuk. Ha felforrt, hozzáadjuk a friss kakukkfüvet, még egyet forralunk rajta, és kész is.

A körethez

  1. A krumplit héjastól 2-3 mm vastagra szeljük.
  2. Olajat forrósítunk, és mindkét oldalukon pirosra sütjük a szeleteket.
  3. Tálaláskor a burgonyát meghintjük sóval, kevés rozmaringgal, rátesszük a húst, amit meglocsolunk a mártással, végül kevés őrült korianderrel meghintjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 798
elküldve: 1
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

nyultanti

Mióta szakács: 2011.04.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült csirkemell áfonyaszósszal és burgonyával, sótéglán sült csirke

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

628
csirkemell filé 80 dkg
áfonyadzsem 2 ek
mustár 1 ek
főzőtejszín 2 dl
fokhagyma 1 gerezd
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 1 teáskanál
koriander 1 csipet
burgonya 80 dkg
napraforgó olaj 1 dl
rozmaring 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint