Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sóban eltett citrom

Sóban eltett citrom
Sóban eltett citrom
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jellegzetesen a marokkói konyha egy alapanyaga, de kiválóan passzol nagyon sok sült húshoz, rizottókhoz és mindenféle halételbe.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A citromokat hosszában negyedbe vágjuk, de úgy, hogy ne vágjuk teljesen át a gyümölcsöt, hanem az alján egybe maradjon.
  2. Az így kapott résbe szórunk két nagy csipet sót, majd elkezdjük egy alaposan kitisztított befőttesüvegbe rétegezni őket, majd minden egyes réteget alaposan lenyomkodunk.
  3. Hagyjuk állni tíz percet vagy akár egy teljes éjszakát is a hűtőben, majd újra lenyomkodjuk, végül pedig hozzáadjuk a fűszereket és annyi citromlevet, hogy ellepje a gyümölcsöket.
  4. Száraz, hűvös és fénytől védett helyen tároljuk nagyjából egy hónapig. Akkor lesz jó, ha a citrom héja opálossá, áttetszővé kezd válni.
  5. Felbontás után érdemes hűtőbe rakni, felhasználás előtt pedig folyó víz alatt átmosni a citromot, és a gyümölcshúsra nincs szükség, csak a citromhéjat adjuk az ételbe.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 1 037
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

csipetnyirecept

Mióta szakács: 2019.08.03.
58 recept

receptjellemzők

konyha: arab
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
fogás: amuse-bouche
szezon: bármikor
kategória: befőttek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi gasztroajándék
adag: 12 főre

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: befőtt
hasonló kategóriák: fűszerek házilag, kompót, télire

egyéb elnevezések

fűszeres citrom télire

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

15
citrom 1 kg
3 ek
citromlé 3 citromból nyert
koriander 1 teáskanál
fekete bors 1 teáskanál
fahéjrúd 1 db
babérlevél 2 db