Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Snidlingmártás Mercedestől

Snidlingmártás Mercedestől
Snidlingmártás Mercedestől
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már az üzletekben is lehet érezni a tavasz közeledtét. Amikor szépen sorakoznak a szebbnél szebb fűszernövények a polcokon, az embernek muszáj hazavinnie belőle egyet. Legalábbis nálam igy működik. Aztán hazaérve kiteszem a konyhapultomra díszelegni, és 1-2 nap elteltével valamit készítek belőle. Így készült a mártás. Sertésszűzcsíkokat sütöttem hozzá. Jázmin rizzsel tálaltam.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sült húsokhoz. Csirkéhez, sertéshez, pulykához ajánlom. A köretnek pedig jázmin rizst javasolnék.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat felhevítjük, a lisztet megfuttatjuk rajta.
  2. Felöntjük apránként a tejjel majd a tejszínnel és annyi húslével, hogy egy sűrűbb mártást kapjunk.
  3. Sózzuk, borsozzuk, belereszelünk egy csipet szerecsendiót, sűrűsödésig főzzük, közben egy habverővel folyamatosan kevergetjük, nehogy leégjen.
  4. A végén egy olló segítségével belevagdossuk a snidlinget.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 328
elküldve: 0
receptkönyvben: 86
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: szósz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

snidlinges mártás, tejszínes sós mártás, mártás snidlinggel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Fri, 2016-06-03 14:03

Amilyen egyszerű, olyan finom volt ez a mártás. Köszi a receptet. Zsuzsa

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Tue, 2012-03-27 11:30

Kedves Mirza!Egy evőkanál liszt kb 2 dkg vagyis 20 gramm.A csapott ek az kb 1 dkg vagyis 10 gramm.Tehát a lisztből tegyél,mondjuk másfél púpos evőkanállal.A vajjal ugyanigy járj el.Valóba mérleggel dolgozom.:) Üdv:Mercedes

mirza
mirza Tue, 2012-03-27 09:29

Mercedesz :) tuti digitális mérleged van...
Viszont nekem nem.
Adnál valami támpontot a 35 g vaj és liszt "kiméréséhez" - mondjuk evőkanálra gondoltam. (?)
Köszi!
Mirza

174
snidling 1 csokor
vaj 35 g
finomliszt 35 g
tej 2 dl
főzőtejszín 1 dl
csirke alaplé 2 dl
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 csipet