Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Snidlinges-húsos cannelloni

Snidlinges-húsos cannelloni
Snidlinges-húsos cannelloni
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A cannelloni tölteléke sokféle lehet. Én most egy darált húsos-snidlinges verziót készítettem, de lehet vegetáriánus, halas, gombás-paradicsomos, bazsalikomos, ricottás, bármilyen. A lényeg, hogy egy viszonylag sűrű ragu, massza legyen, hogy ne folyjon ki sülés közben. Az egyik kedvenc tésztaételem :)

hozzávalók / 6 adag

Töltelék

Mártás

Szólj hozzá!

elkészítés

Töltelék

  1. Az olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a darált húst is. Fűszerezzük, majd addig pároljuk, amíg a hús el nem készül.
  2. Ezt töltjük a tésztákba.
  3. A hengereket tepsibe sorakoztatjuk (alá, a sorok közé és tetejére mártást teszünk), majd 180 fokon sütjük fólia alatt.
  4. Miután a tészta megpuhult, a fóliát levesszük, és tetejét megszórjuk a sajttal, és addig sütjük tovább, amíg a sajt meg nem pirul.

Mártás

  1. A vajat felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és egy kevés tejet, majd csomómentesre keverjük.Hozzáadjuk a többi tejet is, és folyamatos keverés mellett addig főzzük, míg be nem sűrűsödik (lehet fűszerezni is pl. borssal és szerecsendióval).
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 049
elküldve: 1
receptkönyvben: 64
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nagymama receptjei

Mióta szakács: 2014.01.16.
161 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

töltött tészta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

692
olívaolaj 4 ek
vöröshagyma 2 db
darált sertéshús 60 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
snidling 1 csokor
petrezselyem 1 csokor
cannelloni 24 db
mozzarella 25 dkg
vaj 5 dkg
finomliszt 2 csapott ek
tej 7 dl