r
Nosalty Logó

Tojásos-szardellás szendvicskülönlegesség

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tojásos-szardellás szendvicskülönlegesség
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 19% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 418 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 4991 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 297 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1396.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    949 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    520 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    517 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 418 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    222.7 g

Zsír

  • Összesen
    357.9 g
  • Telített zsírsav
    178 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1391 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16753.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    289 mg
  • Kálcium
    2552 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    2220 mg
  • Nátrium
    11394 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    446.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6238 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    378 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    402 micro
  • Kolin:
    569 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6208 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    563 micro
Összesen 4991 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    997.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    678 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    370 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 297 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kenyérről óvatosan lefejtjük a héját. A "héjtalan" kenyeret hat szeletre vágjuk vízszintesen.
  2. 40 g vajból és 40 g sima lisztből rántást készítünk, amit felöntünk a tejjel, sűrűbb kását főzünk így. Ha ez készen van, lehúzzuk a tűzről, és ízlés szerint megsózzuk, muskátdiózzuk.
  3. A kihűlt masszát kézi mixerrel simára verjük, és hozzákeverjük a lereszelt, vagy apróra darabolt tojásokat, a maradék vajat és a szardellakrémet (ehelyett lehet sajtkrémet is használni). A keletkezett masszával megkenjük a kenyérszeletek mindkét felét, a legalsónak csak az egyik/felső felét, felesleges lenne az alját is megkenni.
  4. Elkezdjük a rétegezést. A legalsó kenyérszeletre sonkát rakunk, ezt lefedjük a második kenyérszelettel, amely már mindkét oldalán meg van kenve. Erre a sajtszeleteket tesszük, jön a harmadik kenyérszelet, erre megy a májpástétom, jön a negyedik kenyérszelet, erre tesszük a szardellákat (helyettük bármi más használható, hiszen ezt sokan nem szeretik). Az ötödik szeletre szalámit teszünk, majd végül befedjük a hatodikkal.
  5. Az újra összeállt kenyeret bekenjük a kimaradt masszával. Tetszés szerint díszítjük. Ajánlatos apróra vágott, színes paprikávaldíszíteni.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2488
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A fiús tortát először a színjátszókörös gyerekeimnek készítettem, akik azonnal felfalták az egészet. Másodszor egy batyus bálra készült, ott is sikere volt, de a gyereköröm felülmúlhatatlan.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek