r
Nosalty Logó

Shakshuka a'la janettaylor

janettaylor
Shakshuka a'la janettaylor
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

457
Kalória
23g
Fehérje
30.1g
Szénhidrát
29g
Zsír
315.3g
Víz
395.7g
Koleszterin
6.5g
Élelmi rost
16.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 457 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 916 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    396 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1516.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    438 mg
  • Nátrium
    646 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    315.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    449 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    329 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    2662 micro
  • β-crypt
    498 micro
  • Likopin
    20135 micro
  • Lut-zea
    885 micro
Összesen 457 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.1 g

Zsír

  • Összesen
    57.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    791 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3033.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    623 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    875 mg
  • Nátrium
    1293 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    630.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    898 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    310 mg
  • D vitamin:
    172 micro
  • K vitamin:
    248 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    658 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    83 micro
  • β-karotin
    5325 micro
  • β-crypt
    997 micro
  • Likopin
    40270 micro
  • Lut-zea
    1771 micro
Összesen 916 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    586 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    4431 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 100 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát vékony karikákra szeljük, a kápia paprikákkal is hasonlóan járunk el. (Shakshuka számomra kiabál a rusztikus megjelenésért.). 20 percig alacsony hőfokon (olívaolajon) dinszteljük a két alapanyagunkat, egy olyan serpenyőben, amit később a sütőbe is be tudunk helyezni. Hozzáadjuk a fűszereket, a sűrített paradicsomot és az ajvárt (nagyon jó vele úgymond csalni), 1 perc után pedig belemorzsolhatjuk a fetát is. Rövid ideig sütjük, majd 4 lyukat formázunk a fakanalunkkal a közel-keleti lecsónkban, és beleütjük a tojásokat.
  2. Ezután már csak 1 dolog marad hátra ahhoz hogy a tojások is elérjék a megfelelő állagot: szükségünk lesz egy előmelegített, 180°C-os sütőre, ahol is 5-6 perc alatt tökéletesre készül eme gyors ételünk, már csak egy kis koriander és petrezselyem szükséges a tetejére.
  3. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Shakshuka alighanem a lecsók királynője lehet. Fűszerezése állandó elkészítésre csábít.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...