Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsó 4. -füstölt szalonnával

Lecsó 4. -füstölt szalonnával
Lecsó 4. -füstölt szalonnával
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy másik lecsó változat.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Friss kenyérrel tálaljuk. Jó étvágyat hozzá !

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paprikát, paradicsomot tetszés szerint felszeleteljük /én hosszában ketté szoktam csak vágni/, az egyik hagymát karikára, a másikat kockára vágjuk.
  2. A füstölt szalonnát kockára vágjuk, és kisütjük a zsírját,  rátesszük a kockára vágott  hagymát, és üvegesre dinszteljük. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, pici vízzel felöntjük, sózzuk, és beletesszük a paprikát, paradicsomot és hagymakarikát.
  3. Először fedő alatt, majd fedő nélkül puhára főzzük. A vizet, amit ereszt a paprika és paradicsom, főzzük le róla. Borssal meghintjük /ha lehet frissen őrölt borssal/. 

  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 249
elküldve: 5
receptkönyvben: 88
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli, ebéd, vacsora
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

lecsó füstölt szalonnával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

laraed
Edit / laraed Thu, 2012-02-02 20:50

Kedves Tarackos ! Köszönöm a gratulációt:)) Én még nem hallottam olyanról , hogy lecsóba fokhagymát rakjanak , de Isten lássa lelkemet , kifogom próbálni:)) Üdv Edit

Tarackos
Tarackos / Tarackos Thu, 2012-02-02 19:50

Jó a recept,gratulálok.Én még két gerezd fokhagymát is szoktam beletenni,de ez ízlés dolga.

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2012-02-02 21:00

Kedves, kedves Tarackos...
Ha Te fokhagymát teszel a lecsóba, akkor miért kritizálod azokat, akik pedig ízlésük szerint mással ízesítik? A fokhagyma ugyanúgy nem alaptartozéka, mint az olívaolaj vagy a ketchup, mégis Te úgy eszed, mert úgy esik jól. Csavarok egyet a dolgon: a Te gondolatmeneted szerint most magadnak is oszthatnál kritikát pusztán logikai alapon.
Minek bele fokhagyma?
Mert úgy szereted. Mások pedig másképp. Attól az bizony még lecsó marad. Akkor is, ha ketchup-ot vagy tárkonyt tesz bele valaki... :-)
Editkém, bocsánat, ez eléggé off a recepted alatt, de nálad értem a végére annak a gondolatébresztő hozzászólás áradatnak, amit kedves Tarackos lecsó ügyben indított az oldalon és mivel a fokhagymával a saját gondolatmenetét csapta agyon, nem bírtam megállni szó nélkül. :-p

laraed
Edit / laraed Thu, 2012-02-02 22:35

Kedves Eszter ! Nem kell bocsánatot kérned :)) Nem zavar ha az én receptjeim kisebb nagyobb vitáknak ad teret. Tarackos már csak ilyen:)) Azért írtam , hogy még nem hallottam ilyet , hogy lecsóba fokhagymát tegyenek . De mivel nem vagyok semmi jónak / ?? / az elrontója kipróbálom , és majd utána elmondom neki a véleményem. Nem akartam az Ő stílusában hozzászólni , hátha ragad rá valami az én stílusomból . De még az is megfordult a fejemben , hogy hátha ízleni fog fokhagymásan, és ugye ezt csak próba után tudom meg . Igazad van ez akkor is lecsó ha van benne fokhagyma , ha nincs:)) Mint ahogyan az én halászlevem is halászlének nevezhető még akkor is ha zsírt teszek bele:)) Igaz nem az eredeti halászlé , de mi annak nevezzük és szeretjük , ja és a férjem sem dobott még ki :)))))) Halászlé receptemmel kapcsolatban kaptam Tőle , és mástól is kritikát . Gazemberségekre vagyok én képes úgy , hogy nem kell félteni:)) Ha érdekel a hozzászólása olvasd el , tanulságos:))))))))))))))))) Azért megnyugtatlak Drága Eszter nem tud megbántani semmivel Tarackos. Csak mosolygok rajta. Ha elolvasod a halászlé receptemnél lévő hozzászólásokat akkor megtudod , hogy miért nem:)))Különben is mindig szívesen olvasom a hozzászólásaidat . Puszi Edit

375
füstölt szalonna 40 dkg
paprika 1 kg
paradicsom 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
vöröshagyma 2 nagy fej