Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertéstokány kapros galuskával

Sertéstokány kapros galuskával
Sertéstokány kapros galuskával
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Találtam a szekrényben egy zacskó szárított kaprot, és eszembe jutott ez a recept. Nagyon szeretjük a túrót kaporral, mint pl. a kapros-túrós lepényt is.

hozzávalók / 4 adag

Tokányhoz

Galuskához

ajánlat

Tálaláskor tejfölt is adhatunk hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tokányhoz

  1. A vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon megfonnyasztjuk.
  2. A csíkokra vágott sertéshúst rádobjuk a hagymára, és összepirítjuk.
  3. Sózzuk, rászórjuk a majorannát és a fűszerpaprikát.
  4. Felöntjük vízzel, és amikor a hús már majdnem kellőképpen megpuhult, hozzáadjuk a csíkokra vágott szalonnát, a zúzott fokhagymát és a fehérbort.
  5. Kevés liszttel besűríthetjük, de anélkül is jó.

Galuskához

  1. A túrót elkeverjük a tojással.
  2. Hozzáadjuk a tejet és a lisztet.
  3. Beleszórjuk a kaprot, és megsózzuk.
  4. Jól összekeverjük, nokedli sűrűségűre.
  5. Forrásban lévő sós vízben kifőzzük.
  • költség: 1100 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 17 010
elküldve: 2
receptkönyvben: 110
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Kakaóscsiga

Mióta szakács: 2016.10.08.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertésragu kapros-túrós nokedlivel, kapros galuska

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1088
sertéslapocka 50 dkg
kolozsvári szalonna 20 dkg
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
fehérbor 2 dl
majoranna 1 teáskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
0 ízlés szerint
víz 1 dl
finomliszt 30 dkg
tehéntúró 25 dkg
tojás 1 db
tej 1 dl
kapor 2 ek
0 ízlés szerint