Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertéshús stroganoff módra

Sertéshús stroganoff módra
Sertéshús stroganoff módra
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 80 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta kíváncsi voltam erre az ételre, most már tudom, hogy finom!

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, kevés olajjal meglocsoljuk, és 2 ek. mustárral átkeverjük. Ezután minimum egy napra a hűtőbe rakjuk.
  2. A hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk, és fehéredésig sütjük a húst.
  3. Felöntjük vízzel, és fedő alatt főzzük, pótolva a vizet.
  4. A vékony csíkokra vágott répát és uborkát, kb 1 óra múlva, mikor már puhul a hús, hozzáadjuk. Ezt követi rövidesen a gomba.
  5. A tejfölt, a tejszínt és a mustárt összekeverjük, sózzuk és borsozzuk. Belekeverjük a lisztet is.
  6. Amikor már a hús elfőtte a levét, felöntjük ezzel a mártással, és összefőzzük. Aki savanyúbban, az ecettel, aki édesebben szereti, az cukorral ízesítheti. Szerintem felesleges!
  7. Jó étvágyat kívánok!
  • költség: 2200 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 33
össznézettség: 54 060
elküldve: 0
receptkönyvben: 105
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

István mester

Mióta szakács: 2013.09.03.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Stroganotff sertéscsíkok, sertéshús Stroganoff módra, Stroganoff sertéstokány

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

596
sertéscomb 1 kg
sárgarépa 4 közepes db
gomba 20 dkg
uborka 20 dkg
tejföl 200 ml
mustár 6 ek
főzőtejszín 300 ml
vöröshagyma 3 közepes db
finomliszt 1 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint