Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertéstarja vörösáfonya mártással

Sertéstarja vörösáfonya mártással
Sertéstarja vörösáfonya mártással
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy túra alkalmával ettünk hasonló mártást, csak az részben friss borókából készült.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pácoláshoz a hússzeleteket megmossuk, a vizet letöröljük róluk.
  2. Mindegyiket megborsozzuk (nem sózzuk!), vékonyan megkenjük mustár, zúzott fokhagyma, szárított kakukkfű keverékével.
  3. Aláöntünk kevés olajat, illetve a szeletek közé is teszünk, végül a tetejére. 1-2 órát pácoljuk, de a legjobb, ha 24 órán keresztül.
  4. A szalonnát nagyon apró kockákra vágjuk, zsírjára sütjük, a pörcöket kivesszük papírra.
  5. A húsról alaposan letöröljük a pácot, nehogy megégjen, és mindkét oldalát kevés zsiradékon, nagyon forró serpenyőben 1-2 percig sütjük. Közepes lángon sütjük, ügyelve, hogy oda ne égjen.
  6. Kivesszük a húst, félretesszük.
  7. A mártáshoz ugyanabba a serpenyőbe, amiben a húst sütöttük, belefacsarjuk a zöldcitromot, ízlés szerint néhány evőkanál ecetet, áfonyát, cukrot, szárított kakukkfüvet, sót, borsot, és mártássá főzzük. Akinek túl savas, egy kevés vajjal simíthatja.
  8. Beletesszük a szalonnapörcöket, majd a végén a friss kakukkfüvet.
  9. Esetleg a húst visszatehetjük mellé, hogy átmelegedjen.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 382
elküldve: 1
receptkönyvben: 89
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

denesg

Mióta szakács: 2011.07.15.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sertéstarja vörösáfonyás szósszal, pácolt kakukkfüves tarjaszeletek vörösáfonya mártásban

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zságer Andi
Zságer Andi Sun, 2013-01-20 23:11

Megcsináltam karácsony estére, hatalmas sikere volt a családban és a vendégek között. Annyit módosítottam, hogy a pác-anyagot nem szedtem le a húsról, mert szeretjük a mustáros sülteket, grilleket, flekkeneket. Hamarosan újra terítékre kerül!

541
sertéstarja 80 dkg
fokhagyma 4 gerezd
mustár 4 ek
kakukkfű 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
füstölt szalonna 5 dkg
limelé 2 lime-ból nyert
kakukkfű 0 ízlés szerint
vörösáfonya 5 dkg
almaecet 2 ek
vaj 1 ek
barna cukor 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint