r
Nosalty Logó

Sertéstarja vörösáfonya mártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
denesg
Sertéstarja vörösáfonya mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 540 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 2155 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 204 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    809.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 540 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.3 g

Zsír

  • Összesen
    162.5 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    571 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3239.8 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    1640 mg
  • Nátrium
    949 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    710.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    240 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    606 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 2155 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A pácoláshoz a hússzeleteket megmossuk, a vizet letöröljük róluk.
  2. Mindegyiket megborsozzuk (nem sózzuk!), vékonyan megkenjük mustár, zúzott fokhagyma, szárított kakukkfű keverékével.
  3. Aláöntünk kevés olajat, illetve a szeletek közé is teszünk, végül a tetejére. 1-2 órát pácoljuk, de a legjobb, ha 24 órán keresztül.
  4. A szalonnát nagyon apró kockákra vágjuk, zsírjára sütjük, a pörcöket kivesszük papírra.
  5. A húsról alaposan letöröljük a pácot, nehogy megégjen, és mindkét oldalát kevés zsiradékon, nagyon forró serpenyőben 1-2 percig sütjük. Közepes lángon sütjük, ügyelve, hogy oda ne égjen.
  6. Kivesszük a húst, félretesszük.
  7. A mártáshoz ugyanabba a serpenyőbe, amiben a húst sütöttük, belefacsarjuk a zöldcitromot, ízlés szerint néhány evőkanál ecetet, áfonyát, cukrot, szárított kakukkfüvet, sót, borsot, és mártássá főzzük. Akinek túl savas, egy kevés vajjal simíthatja.
  8. Beletesszük a szalonnapörcöket, majd a végén a friss kakukkfüvet.
  9. Esetleg a húst visszatehetjük mellé, hogy átmelegedjen.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10544
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sertéstarja vörösáfonya mártással
denesg 4 recept

Egy túra alkalmával ettünk hasonló mártást, csak az részben friss borókából készült.

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek