Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertésszűz-nyársak saslikmártással

Sertésszűz-nyársak saslikmártással
Sertésszűz-nyársak saslikmártással
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rablóhús egy kicsit másként.

hozzávalók / 3 adag

A mártáshoz:

A nyársakhoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mártáshoz a hagymát meghámozzuk, mossuk, először félbe, majd vékony szeletekre vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
  2. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, kb. 3 percig dinszteljük. A sűrített paradicsomot hozzákeverjük, és további 2 percig pirítjuk. Megszórjuk a kétféle paprikával, kevés alaplét öntünk hozzá, és elkeverjük.
  3. Hozzáöntjük a maradék alaplevet és felfőzzük. Hozzáadjuk a ketchupot. Sóval, borssal és a saslik fűszerkeverékkel ízesítjük. Lefedve, alacsony hőmérsékleten közben meg-megkevergetve kb. 20 percig főzzük.
  4. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, 6 érmére vágjuk, amelyeket enyhén ellapítunk. A paprikát megmossuk, 9 egyforma darabra vágjuk. A baconszeleteket feltekerjük. A nyársakra váltakozva 1 darab paprikát, 1 bacontekercset, 1 szűzérmét, 1 paprikát, 1 bacontekercset, 1 szűzérmét és 1 paprikadarabot szúrunk. A nyársakat sóval, borssal fűszerezzük.
  5. Egy grillserpenyőben az olajat felhevítjük, a nyársakat belehelyezzük, 1 percig sütjük, majd megfordítjuk, és további 1 percet sütjük.
  6. A nyársakat a mártásba helyezzük, lefedve további 5 percet főzzük, majd a nyársakat megfordítjuk, és fedő nélkül további 5 percet főzzük.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 291
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1962 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paprikamártásos saslik

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

468
vöröshagyma 100 g
fokhagyma 1 gerezd
olívaolaj 1 ek
sűrített paradicsom 1 ek
fűszerpaprika 0.5 ek
csípős fűszerpaprika 0 ízlés szerint
zöldség alaplé 350 ml
ketchup 3 ek
flekken fűszerkeverék 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sertésszűz 600 g
bacon 6 szelet
piros kaliforniai paprika 0.5 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szójaolaj 1 ek