Nosalty Logó

Rablóhús 1.

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Rablóhús 1.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 695 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2778 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 191 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.7 g

Zsír

  • Összesen
    47.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1352.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    737 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 695 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    223 g

Zsír

  • Összesen
    190.9 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    674 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5409.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    1885 mg
  • Nátrium
    2948 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    905.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    677 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 2778 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 191 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkehúst megtisztítjuk, 2-3 cm-es kockákra vágjuk, enyhén sózzuk. A kolbászt felkarikázzuk. A szalonna bőrkéjét levágjuk, kb. fél centiméteres szeletekre vágjuk, a szeleteket pedig két centis darabokra. A hagymákat megpucoljuk, fél centis karikákra szeleteljük.
  2. A nyársakra tűzdeljük tetszőlegesen váltakozva az felszeletelt alapanyagokat. A pirospaprikát az olajba keverjük és megkenjük vele a kész nyársak minden oldalát.
  3. Parázsló faszén felett kb. 20 perc alatt megsütjük, közben néhányszor megforgatjuk, hogy mindenhol egyenletesen átsüljön. Zöld saláta illik hozzá.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 64918
  • Feltöltés dátuma: 2008. május 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A rablóhús is tipikusan az az étel, mely változatainak se szeri, se száma. Nálunk nagy családi kedvenc, édesapám reszortja, mindig ő készíti. Ez most kivételesen az én kezem műve, de pontról pontra ugyanazokkal a hozzávalókkal.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Sziasztok! Nagyon tetszik az oldal, a sok színes fotóval, valóban étvágygerjeszt?, ötletes, hogy a képre kattintva jön be a recept. A rablóhús leírásánál találtam. Egy észrevétel: "A szalonna b?rkéjét levágjuk, kb. fél milliméteres szeletekre vágjuk, a szeleteket pedig két centis darabokra." Nincs ebben semmi tévedés? Nekem nem világos egészen, hogy mit és mekkorára kell vágni. Köszönöm. Ditke

Petra

Szia Edit! Örülünk, hogy tetszik az oldal:-) Ami a szalonna rablóhúshoz való el?készítését illeti: köszi az észrevételt, valóban elírás történt, nem millimétert, hanem centimétert szerettem volna írni, tehát helyesen így szól: az egész darab füsölt szalonnából el?ször is fél centi vastag szeleteket vágunk, majd ezeket a szeleteket két centiméter széles darabokra vagdossuk.

Törölt felhasználó

Miért hívják a rablóhúst rablóhúsnak? Van ennek valami sztorija?

Törölt felhasználó

A rablóhús eredetét aránylag könny? megmagyarázni, elég csak a nevét megvizsgálni, és máris megvan a történet alapgondolata.Ezek szerint a rablóhúst nevéhez hiven az erdei rablók találták fel, akik jó haramiákhoz illúen el?nyben részesitették a szabad rablást úton ?útfélen, erd?n-mez?n, ki hol érte.Akkoriban a rablók nem voltak válogatósak és nem vetették meg a marhacsordákat vagy juhnyájakat, ezen kiv?l rátették a kezüket minden háziállatra amit csak megfoghattak a tanyák környékén vagy a vásárokon.Ezért aztán a rablóhús mindenféle vegyes húsokból készül-mikor mi akadt-de a nyársra húzott hús közé vegyitettek hagymát, paprikát, gombát-kinek mi volt a tarsolyában.Végül a nyársra húzott húst és zöldséget megsütötték a tábort?znél, majd amikor az étel elkészült egyenesen a nyársról ették le a finom falatokat.Arra nem született szabály, hogy milyen húsból készülhet,ez mindig a rendelkezésre álló alapanyagoktól és a szakács fantáziájától függ,viszont kötelez?, hogy az ételt szabadtüzön vagy faszénparázs fölött kell elkésziteni. Itt találtam:) http://www.gastronomy3.sokoldal.hu/etelnevek

Petra

kedves Bala, ezen már én is eltöprengtem és megpróbáltam utánanézni, de nem jártam sikerrel mindenesetre nem adom fel a kutatást, és amint megtudom, megírom:-)

Törölt felhasználó

Sztorim az nincs,de van egy elméletem! Szerintem azért ez a neve,mert a régi szép id?kben,a rablóknak semmijük nem volt. Ott vertek tanyát ahol tudtam.A szabad t?zön csinálták meg a kis kajájukat. Gondolom a nyárs volt a legkézenfekv?bb és legegyszer?bb. Edényük nem biztos hogy volt,de faágat mindenhol lehetett találni! De ha meg tudtok valami érdekeset,kíváncsi lennék rá! Lidi

gomboc-arthur

Szia! Én még csak most bukkantam rá erre a receptre, de az es? miatt süt?ben került elkészítésre, viszont így is isteni finom volt! Nem is gondoltam volna! Kárpótlás volt a rossz id? miatt :-)

csordaszakácsa

Sziasztok. Én is kipróbáltam a receptet. Csodásan sikerült, igaz én téli id?járás miatt a süt?ben készítettem el. Alufóliába betekerve megpároltam majd kicsomagolva készre pirítottam. A f?szerezésben annyit változtattam hogy a piros paprika helyet egy picike er?spistát csempésztem az alufóliába. Csodásan pikáns lett t?le. Megyek és elkészítem újra.

Tobzódó

Nagyon teszik ez az oldal a receptek jók , érdemes kipróbálni mindet .

Tobzódó

Nagyon tetszik ez az oldal a receptek jók , érdemes kipróbálni mindet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

HÚSBAVÁGÓ: ezért bannoljuk egy hétre a húsos recepteket az oldalunkon

Drasztikus kampány mellett döntöttünk itt a Nosaltynál: egy hétre a háttérbe szorítjuk az összes hústerméket tartalmazó receptet az oldalunkon, ezzel figyelmeztetve minden szakácsunkat és olvasónkat: a klímaváltozás sajnos létezik, a húsfogyasztás visszafogása pedig az egyik legkönnyebben megléphető döntés, amivel egyén szinten is tehetünk ellene.

Nosalty

5 bolygóbarát alapanyag, amivel kiválthatod a húst

Akár elkötelezett vegák/vegánok vagyunk, esetleg időszakosan próbáljuk ki a húsmentes étrendet vagy csak szeretünk néha új, izgalmas ízeket megkóstolni, biztosan találkoztunk már néhány húspótló alapanyaggal. Most a legjobban ismert fajtákat ismerhetjük meg még közelebbről.

Nosalty

További cikkek