Rablóhús 1.
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Petra

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
200g csirkemellfilé240 kcal
-
38g kolbász170 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g napraforgó olaj88 kcal
-
0 kcal
Összesen
695
Kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
800g csirkemellfilé960 kcal
-
150g kolbász678 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
360g vöröshagyma131 kcal
-
0g só0 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
0 kcal
Összesen
2778
Kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
55.2g csirkemellfilé66 kcal
-
10.3g kolbász47 kcal
-
6.9g füstölt szalonna45 kcal
-
24.8g vöröshagyma9 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.8g napraforgó olaj24 kcal
-
0 kcal
Összesen
191
Kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.7 g
Zsír
-
Összesen 47.7 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 169 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1352.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 471 mg
-
Nátrium 737 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 226.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 169 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
695
Kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 223 g
Zsír
-
Összesen 190.9 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 674 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5409.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 186 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 260 mg
-
Foszfor 1885 mg
-
Nátrium 2948 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.6 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 905.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 82 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 135 micro
-
Kolin: 677 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
2778
Kcal
- 17% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.4 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 373.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 203 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 62.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
191
Kcal
Hozzávalók
-
800 g csirkemellfilé
-
150 g kolbász
-
100 g füstölt szalonna
-
4 közepes fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
5 ek napraforgó olaj
-
2 kávéskanál fűszerpaprika
Elkészítés
- A csirkehúst megtisztítjuk, 2-3 cm-es kockákra vágjuk, enyhén sózzuk. A kolbászt felkarikázzuk. A szalonna bőrkéjét levágjuk, kb. fél centiméteres szeletekre vágjuk, a szeleteket pedig két centis darabokra. A hagymákat megpucoljuk, fél centis karikákra szeleteljük.
- A nyársakra tűzdeljük tetszőlegesen váltakozva az felszeletelt alapanyagokat. A pirospaprikát az olajba keverjük és megkenjük vele a kész nyársak minden oldalát.
- Parázsló faszén felett kb. 20 perc alatt megsütjük, közben néhányszor megforgatjuk, hogy mindenhol egyenletesen átsüljön. Zöld saláta illik hozzá.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 434
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 65703
- Feltöltés dátuma: 2008. május 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- szezon:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Petra
537 recept
A rablóhús is tipikusan az az étel, mely változatainak se szeri, se száma. Nálunk nagy családi kedvenc, édesapám reszortja, mindig ő készíti. Ez most kivételesen az én kezem műve, de pontról pontra ugyanazokkal a hozzávalókkal.
Hozzászólások (9)
Sziasztok! Nagyon tetszik az oldal, a sok színes fotóval, valóban étvágygerjeszt?, ötletes, hogy a képre kattintva jön be a recept. A rablóhús leírásánál találtam. Egy észrevétel: "A szalonna b?rkéjét levágjuk, kb. fél milliméteres szeletekre vágjuk, a szeleteket pedig két centis darabokra." Nincs ebben semmi tévedés? Nekem nem világos egészen, hogy mit és mekkorára kell vágni. Köszönöm. Ditke
Szia Edit! Örülünk, hogy tetszik az oldal:-) Ami a szalonna rablóhúshoz való el?készítését illeti: köszi az észrevételt, valóban elírás történt, nem millimétert, hanem centimétert szerettem volna írni, tehát helyesen így szól: az egész darab füsölt szalonnából el?ször is fél centi vastag szeleteket vágunk, majd ezeket a szeleteket két centiméter széles darabokra vagdossuk.
Miért hívják a rablóhúst rablóhúsnak? Van ennek valami sztorija?
A rablóhús eredetét aránylag könny? megmagyarázni, elég csak a nevét megvizsgálni, és máris megvan a történet alapgondolata.Ezek szerint a rablóhúst nevéhez hiven az erdei rablók találták fel, akik jó haramiákhoz illúen el?nyben részesitették a szabad rablást úton ?útfélen, erd?n-mez?n, ki hol érte.Akkoriban a rablók nem voltak válogatósak és nem vetették meg a marhacsordákat vagy juhnyájakat, ezen kiv?l rátették a kezüket minden háziállatra amit csak megfoghattak a tanyák környékén vagy a vásárokon.Ezért aztán a rablóhús mindenféle vegyes húsokból készül-mikor mi akadt-de a nyársra húzott hús közé vegyitettek hagymát, paprikát, gombát-kinek mi volt a tarsolyában.Végül a nyársra húzott húst és zöldséget megsütötték a tábort?znél, majd amikor az étel elkészült egyenesen a nyársról ették le a finom falatokat.Arra nem született szabály, hogy milyen húsból készülhet,ez mindig a rendelkezésre álló alapanyagoktól és a szakács fantáziájától függ,viszont kötelez?, hogy az ételt szabadtüzön vagy faszénparázs fölött kell elkésziteni. Itt találtam:) http://www.gastronomy3.sokoldal.hu/etelnevek
kedves Bala, ezen már én is eltöprengtem és megpróbáltam utánanézni, de nem jártam sikerrel mindenesetre nem adom fel a kutatást, és amint megtudom, megírom:-)
Sztorim az nincs,de van egy elméletem! Szerintem azért ez a neve,mert a régi szép id?kben,a rablóknak semmijük nem volt. Ott vertek tanyát ahol tudtam.A szabad t?zön csinálták meg a kis kajájukat. Gondolom a nyárs volt a legkézenfekv?bb és legegyszer?bb. Edényük nem biztos hogy volt,de faágat mindenhol lehetett találni! De ha meg tudtok valami érdekeset,kíváncsi lennék rá! Lidi
Szia! Én még csak most bukkantam rá erre a receptre, de az es? miatt süt?ben került elkészítésre, viszont így is isteni finom volt! Nem is gondoltam volna! Kárpótlás volt a rossz id? miatt :-)
Sziasztok. Én is kipróbáltam a receptet. Csodásan sikerült, igaz én téli id?járás miatt a süt?ben készítettem el. Alufóliába betekerve megpároltam majd kicsomagolva készre pirítottam. A f?szerezésben annyit változtattam hogy a piros paprika helyet egy picike er?spistát csempésztem az alufóliába. Csodásan pikáns lett t?le. Megyek és elkészítem újra.
Nagyon teszik ez az oldal a receptek jók , érdemes kipróbálni mindet .
Nagyon tetszik ez az oldal a receptek jók , érdemes kipróbálni mindet.