Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertésszűz baconbe tekerve lecsós zöldségágyon

Sertésszűz baconbe tekerve lecsós zöldségágyon
Sertésszűz baconbe tekerve lecsós zöldségágyon
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy étteremben ettem ilyen bacon-be tekert sertésszüzet, de a bacon nem volt lepirítva, és kicsit csalódás volt, mert tudtam, hogy lehetne ez sokkal jobb is. Szóval, egyik nap elhatároztam hogy megcsinálom, de úgy, ahogy szerintem sokkal finomabb lenne.

A köret a hűtőben talált zöldségekből született, a római köményt pedig imádom, ezért került bele az is. Na meg azért, mert nem vagyok oda a lecsóért, és így inkább van ennek a zöldségköretnek paprikás krumpli íze, mint lecsó, így bajban voltam az elnevezéssel.:)

hozzávalók / 2 adag

Zöldségágy

Sertésszűz

Szólj hozzá!

elkészítés

Zöldségágy

  1. Felaprítjuk a vöröshagymát, olajon dinszteljük. Közben felszeletjük a paprikát, paradicsomot, spárgát. A hagymát egy kis vízzel fel szoktam önteni egyszer, és utána hagyom kicsit megpirulni.
  2. Amikor a hagyma kész, rátesszük a felaprított zöldségeket és fűszereket. Jól összekeverjük, a vizet ráöntjük. Közepes hőfokon puhára főzzük.
  3. Ha megpuhultak a zöldségek, beletesszük a kolbászt. 5-10 perc alatt készre főzzük.

Sertésszűz

  1. A sertésszüzet megtisztítjuk, leszedjük róla a hártyát. Utána kétujjnyi vastag mignon-okra szeleteljük.
  2. Ha a hús szobahőmérsékletű, akkor körbetekerjük a bacont, és fogpiszkálóval rögzítjük, hogy ne essen majd le róla a sütésnél. Félbe célszerű törni a fogpiszkálót, és úgy bele szúrni a húsba, hogy le tudjuk a végén pirítani a bacont minden oldalánál.
  3. Kb. 5 percig sütjük őket, ebben már a bacon pirítás is benne van. 1,5 percig sütjük magas hőfokon az egyik oldalát, megfordítjuk, és 1 percig sütjük a másik oldalt is, szép pirultak lesznek. Utána fordítjuk a húsokat, hogy a szélén a bacon is megpiruljon. Max. 5 percig süssük, szép rózsaszínű lesz a hús belseje.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 114
elküldve: 1
receptkönyvben: 38
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

vukci

Mióta szakács: 2016.05.20.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertésszűz baconnel, spárgás szűzpecsenye

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1293
vöröshagyma 2 közepes db
tv paprika 5 közepes db
paradicsom 5 közepes db
zöldspárga 10 db
csípős kolbász 15 dkg
csípős paprikakrém 1 teáskanál
paprikakrém 1 teáskanál
fűszerpaprika 3 ek
1 teáskanál
római kömény 1 ek
napraforgó olaj 3 ek
víz 1 dl
sertésszűz 0.5 kg
bacon 11 szelet