r
Nosalty Logó

Sertéspörkölt 8.- bográcsos

Geleva
Sertéspörkölt 8.- bográcsos
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

748
Kalória
42.3g
Fehérje
54.2g
Szénhidrát
40.1g
Zsír
439.5g
Víz
145.6g
Koleszterin
7.5g
Élelmi rost
6.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 748 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 8964 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    936.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    499 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    439.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    304 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 748 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    507.4 g

Zsír

  • Összesen
    480.7 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    217 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    1747 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11241.6 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    522 mg
  • Kálcium
    1266 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    1221 mg
  • Foszfor
    5986 mg
  • Nátrium
    2126 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    650.1 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    91 mg

Víz

  • Összesen
    5274.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    19 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    1027 mg
  • D vitamin:
    844 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    15 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    132 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    801 micro
  • Kolin:
    1570 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    514 micro
  • β-karotin
    3647 micro
  • β-crypt
    270 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    2678 micro
Összesen 8964 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    120 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 105 kcal

Elkészítés

  1. Amíg a párunk előkészíti a tűzrakó helyet a bogrács fogadására, mikényelmesen, kinti asztalnál, madárcsicsergést hallgatva feldaraboljuk az előzőleg alaposan megmosotthozzávalókat. :)
  2. A körmöt jobb, ha a hentessel vágatjuk el hosszában, és többször keresztben is. A csülköt kicsontozzuk és a lapockát nagyobb kockákra vágjuk.
  3. A szalonnát, a hagymát kis kockákra, a paprikát, paradicsomot nagyobb darabokra szeljük. A fokhagymát pedig apróra vágjuk, zúzzuk vagy préseljük.
  4. Ha a férjünk nem volt elég ügyes és nem végzett a favágással, nyugodtan hámozzuk meg a krumplit, és kockázzuk fel. Tartsuk vízben a felhasználásig. (Ezt megtehetjük közben is, mikor már puhul a husi a bográcsban.)
  5. Ha elkészültünk, készítsünk mindent a bogrács köré egy asztalra, hogy kéznél legyen.
  6. A zsiradékban megpirítjuk a szalonnát, rádobjuk a hagymát és üvegesresütjük. A fokhagyma felét beletesszük.A feldaraboltkörmöt jól átforgatjuk benne és zsírjára sütjük.
  7. Hozzáadjuk a többi húst és sűrűn kevergetve, nehogy leégjen, fehéredésig pirítjuk.
  8. Majd rászórjuk a sót, borsot, köményt, majorannát (aki szereti egy kis ételízesítőt is tehet). Kevés vizet öntünk alá, és lefedve így pároljuk, miközben többször megkeverjük.
  9. Lassan zsírjára sütjük ismét, akkor rászórjuk a pirospaprikát, a darabolt paprikát, paradicsomot, a többi fokhagymát.
  10. Tovább főzzük és mindig csak kevés vizet öntsünk alá, ha kell. Többször kevergessük és figyeljük alatta a tüzet, nehogy leégjen.
  11. Amikor a hús már puha, de még nem omlik, fűszerezzünk utána. Kicsit markánsabb ízek legyenek és a só is jól kiérződjön. Hapirosabbra szeretnénk, tehetünk bele egy kanál paradicsompürét.
  12. Rápakoljuk a krumplit, feltöltjük annyi vízzel, ami majdnem ellepi és jól átkeverjük.
  13. Nagyobb lánggal hirtelen felforraljuk, még egy keverés és hagyjuk szépen leégni a tüzet, vagy széthúzzuk, hogy csak lassan főjön tovább. Kb. 10-15 perc. Akkor már nem keverjük, csak rázogatjuk a bográcsot, hogy ne törjön a krumpli.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 120 p

A Deseda tó partján van egy kis telkünk, ott szoktam és imádok bográcsban főzni. Mivel soha nem sikerül egyszerre mindenkinek eleget tenni a családban, mert van aki körömpöri, van aki csülökpöri vagy valamilyen másikat kíván. A krumpli benne, vagy mellé valami más. Ezért született ez a megoldás. Azóta csak ez van, ha valami hasonló jellegűre vágyunk.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...