Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Császárszalonnás sertéspörkölt

Császárszalonnás sertéspörkölt
Császárszalonnás sertéspörkölt
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rég nem készítettem pörköltet, pedig nagyon egyszerű, és szeretjük is. Most volt itthon megmaradva egy kis császárszalonnám, gondoltam, biztos nem ronthatja el...

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst és a császárszalonnát felkockázzuk.
  2. A hagymát megtisztítjuk és apró darabokra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük.
  3. Rádobjuk a császárszalonnakockákat is, megpirítjuk, fűszerezzük sóval, borssal, paprikával.
  4. Hozzáadjuk a sertéskockákat is, picit azt is pirítjuk.
  5. Majd felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepja a húst.
  6. Hozzáadjuk a paradicsompasztát, és főzzük, amíg jól megpuhul a hús.
  7. Ha még mielőtt megpuhulna, elfő a víz, pótoljuk. (Nekem kétszer is kellett pótolni.)
  8. Mikor megpuhult, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tejfölet és a lisztet, összekeverjük, majd visszatesszük a tűzre, picit összeforraljuk, és már készen is van.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 19 139
elküldve: 3
receptkönyvben: 160
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Kattika

Mióta szakács: 2011.11.07.
126 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap, Atkins diéta
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertéspörkölt szalonnával, tejfölös pörkölt sertésből, disznópörkölt

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

498
sertéshús 30 dkg
császárszalonna 10 dkg
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 közepes fej
sűrített paradicsom 4 dkg
tejföl 10 dkg
finomliszt 3 csapott ek