r
Nosalty Logó

Borsós sertéspörkölt

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Borsós sertéspörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 880 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2646 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 165 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    60.8 g

Zsír

  • Összesen
    57.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1182 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    723 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    555 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1534 micro
  • Lut-zea
    2575 micro
Összesen 880 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    182.4 g

Zsír

  • Összesen
    171.7 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    504 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3546.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    2169 mg
  • Nátrium
    623 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1113.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    205 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    671 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    85 micro
  • β-karotin
    1665 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    7725 micro
Összesen 2646 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    289 micro
  • Lut-zea
    485 micro
Összesen 165 Kcal

Elkészítés

  1. A felaprózott hagymát megdinszteljük az olajon. Beleaprítjuk a fokhagymát és a TV paprikát is.
  2. A megtisztított, felkockácott húst megpirítjuk a hagymás olajon, majd miután megpirult minden oldala, a tűzhelyről levéve rászórjuk a pirospaprikát (kb 2 evőkanál, hogy szép piros legyen), sózzuk, borsozzuk.
  3. Felöntjük a vörösborral és annyi vízzel, hogy ellepje a húst. Hozzáadjuk az evőkanál sűrített paradicsomot is.
  4. Kb. másfél óráig fedő alatt közepes lángon főzzük, majd mikor már puhul a hús, hozzáadjuk a borsót, és még 20 percig összefőzzük.
  5. Főtt krumplival vagy tésztával tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 86
  • Össznézettség: 41920
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 16.

Ajánló

Ajánlom annak, aki fel akarja turbózni a sima sertéspörköltet, és szereti a borsót.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A sima borsópörkölt túl snassz, sosem szerettem. Viszont a sertéspörkölt és a borsópörkölt keveréke jól passzolnak, így született meg a recept.

Hozzászólások

poirot

OFF: pirospaprikátt javítsd kérlek, egy t. ON: Nagyon finom lehet, felvettem a receptkönyvembe, köszi.

Törölt felhasználó

Köszi az észrevételt, javítottam :)

Zsuzsi

Párom kedvence :) Mióta egyszer kipróbáltam a receptet, mindig ezt kéri, ha lehet :)

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.