Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertésmájjal töltött dagadó

Sertésmájjal töltött dagadó
Sertésmájjal töltött dagadó
105 perc / előkészület: 15 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyobb ünnepek esetén készítem, mikor összejön a család. Sertéshús kedvelőknek igazán ízletes, finom étel.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A száraz zsemlét tejben megáztatjuk, kifacsarjuk, a májat botmixerrel kipürésítjük.
  2. A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a zsemlét, a májat, a felaprított petrezselymet. Sóval, borssal, reszelt fokhagymával, vöröshagymával fűszerezzük, és megtöltjük vele a felszúrt dagadót, majd a lyukat bevarrjuk. A húst kívül-belül besózzuk.
  3. Egy tepsibe 1 deci olajat és 4 dl húslevest öntünk, beletesszük a dagadót, letakarjuk fóliával, majd előmelegített sütőben kb. másfél óra alatt készre sütjük. Sütés közben a pecsenyelével megöntözzük. Az utolsó tíz percre a fóliát eltávolítjuk, hogy a teteje megpiruljon.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 269
elküldve: 1
receptkönyvben: 42
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
292 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött sertésdagadó, májjal töltött dagadó, sertésdagadó sertésmájas-tojásos töltelékkel töltve

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Mon, 2014-08-04 10:59

Szia V-né Edit!

Még nem készítettem töltött dagadót, most kezdésnek a Te receptedre esett a választásom.
Ránézésre szép húst vettem viszont itthon feltűnt, hogy a fele nincs felszúrva, mert annyira vékony, hogy nem lehet. Erre legközelebb figyelek! A májat csak elkapartam és úgy dolgoztam össze a többi hozzávalóval. Hústűvel zártam le. Mivel fél adag töltelék a hús „hiányosságai” miatt megmaradt azt külön alufóliába tettem mellé sülni. Természetesen az előbb elkészült.
Köretnek hagymás krumpli lett. Azt hiszem kihűlve még ízletesebb, mint melegen. Ezentúl készítek ilyen jellegű húsokat is, meghoztad hozzá a kedvem, na és a bátorságom! Köszönöm!

1567
sertésdagadó 1.5 kg
sertésmáj 20 dkg
tojás 5 db
zsemle 5 db
fokhagyma 3 gerezd
vöröshagyma 1 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
tej 3 dl
napraforgó olaj 1 dl
csirke alaplé 4 dl