Fehér mustármag

Fehér mustármag

Leírás

Az első igazi mustárok a XV. századi Dijonhoz kötődnek. Magvak fajtái: fehér-, keleti-, barna- és fekete mustármag. Két alapvető típusa van: a sima készítmények és azok, melyek egész magvakat tartalmaznak. Ízesítik chillivel, borsszemekkel, citrommal, bogyós gyümölcsökkel, pezsgővel vagy sherryvel. Ízük enyhén csípős aromatikus, de készítenek belőle nagyon erős mustárt is. Mag formájában savanyúságok és halas ételek fűszerezésére használjuk. Ahogy a fehér mustármagnak, úgy a többinek is jótékony hatása van az emberi szervezetre. Segíti az anyagcserét, cukorbetegeknél csökkenti a vércukorszintet, szépíti a bőrt, és még számos pozitív hatása van, ami miatt megéri egy mustárkúrát tartani.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

8 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek