Fehér mustármag

Fehér mustármag

Leírás

Az első igazi mustárok a XV. századi Dijonhoz kötődnek. Magvak fajtái: fehér-, keleti-, barna- és fekete mustármag. Két alapvető típusa van: a sima készítmények és azok, melyek egész magvakat tartalmaznak. Ízesítik chillivel, borsszemekkel, citrommal, bogyós gyümölcsökkel, pezsgővel vagy sherryvel. Ízük enyhén csípős aromatikus, de készítenek belőle nagyon erős mustárt is. Mag formájában savanyúságok és halas ételek fűszerezésére használjuk. Ahogy a fehér mustármagnak, úgy a többinek is jótékony hatása van az emberi szervezetre. Segíti az anyagcserét, cukorbetegeknél csökkenti a vércukorszintet, szépíti a bőrt, és még számos pozitív hatása van, ami miatt megéri egy mustárkúrát tartani.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!