r
Nosalty Logó

Klasszikus vörösboros marhapörkölt A'la Atya konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
A'la Atya
Klasszikus vörösboros marhapörkölt A'la Atya konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 630 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 5045 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 104 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2145.7 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    828 mg
  • Nátrium
    1020 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    464.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3389 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 630 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    661.7 g

Zsír

  • Összesen
    166.4 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1500 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17165.7 g
  • Cink
    166 mg
  • Szelén
    756 mg
  • Kálcium
    628 mg
  • Vas
    78 mg
  • Magnézium
    745 mg
  • Foszfor
    6625 mg
  • Nátrium
    8162 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    3719.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    19 mg
  • B12 Vitamin:
    115 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    330 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    186 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    422 micro
  • Kolin:
    1409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    993 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    27111 micro
  • Lut-zea
    519 micro
Összesen 5045 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    560 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 104 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Amennyiben bográcsban készítjük, rakjunk tüzet, hogy mire az alapanyagokkal készen leszünk, jó adag parázs maradjon.
  2. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk kockára. Nem szükséges túlságosan aprózni, hiszen úgyis szétfő. Függetlenül attól, hogy bográcsban vagy a konyhában egy nagy lábasban készítjük, a hagymát az olívaolajjal és 1 dl vízzel egy külön edényben tegyük fel párolódni. Pároljuk kb. 45 percet fedő alatt, alacsony lángon.
  3. Amíg a hagyma párolódik, a 2x2 cm méretűre felkockázott marhahúsokat tegyük az üres bográcsba vagy lábasba. Sűrű kevergetés mellett erős tűzön pirítsuk a húst. Tegyük ezt egészen addig, míg a húsok kérget kapnak, és maguktól levet kezdenek engedni. Ekkor tegyük hozzá a párolt hagymát levével együtt. A hús enged annyi levet, hogy ne kelljen felöntenünk. A zöldpaprikát vágjuk félbe, magházát távolítsuk el, és fektessük a húsra. Főzzük így lassú tűzön 1,5 órán át. Ettől kezdve ne keverjük. A bográcsot forgassuk, rázogassuk időnként. Aki lábasban készíti, azért néha keverhet egyet rajta.
  4. 1,5 óra után sózzuk, dobjuk rá a babérlevelet, öntsük rá a vörösbor felét, a paradicsomlevet, és főzzük további 2 órán át.
  5. Az idő elmúltával szórjuk meg a fűszerpaprikával, öntsük hozzá a maradék bort. Főzzük további 15-20 percig, majd tálaljuk kedvenc köretünkkel, friss fehér kenyérrel, és ropogós kovászos uborkával! Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 32
  • 7 napos nézettség: 361
  • Össznézettség: 246328
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 17.

Ajánló

A vörösboros marhapörkölt mellé túrós csuszát fogyasszunk szalonnapörccel. Kiváló köret, talán a legjobb paprikás ételek mellé, ahogyan a több évig fahordóban érlelt testes, tanninos vörösbor és a házilag készített roppanós kovászos uborka!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
A'la Atya 38 recept

Ahány ház, annyi pörkölt! A tény: érdemes kipróbálni, megkóstolni több félét is, hiszen a zsírban tocsogó, a 2 ujjnyi olajjal a felszínén virgonckodó, a benne nem megfőtt, úszkáló hagymakockás típus csak néhány, melyeket fogyasztottam.  Igaz, megy a vita pörköltről és paprikásról évszázadok óta... Én kipróbáltam már jó néhány évvel ezelőtt ezt a külön-külön "pörkölős" kezdést. Nekem bevált. Rengeteget főztem már így, hol vörösborosan, hol nem, hol pusztapörköltként, vagy őzhússal, vaddisznóval. Sokan kóstolták, sőt, ették meg az utolsó kanálig. Egy próbát megér, ajánlom minden főzni szeretőnek, akár a konyhában elkészítve, akár bográcsban. Csak az tud főzni, aki szeret enni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek