r
Nosalty Logó

Irish Beef Cobbler

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maria.
Irish Beef Cobbler
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A pörkölthöz

A tésztához

Összesen 645 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A pörkölthöz

A tésztához

Összesen 2580 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A pörkölthöz

A tésztához

Összesen 129 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1385.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    444 mg
  • Nátrium
    718 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    952 micro
  • β-karotin
    1766 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 645 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    163 g

Zsír

  • Összesen
    104.8 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    638 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5543.4 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    290 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    1777 mg
  • Nátrium
    2873 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    831.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1160 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    709 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    3808 micro
  • β-karotin
    7063 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1345 micro
Összesen 2580 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    189 micro
  • β-karotin
    350 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 129 Kcal

Hozzávalók

A pörkölthöz

A tésztához

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. Egy tálban a húst megforgatjuk a liszt és a szárított vegyes fűszerkeverék keverékében. Serpenyőben megpirítjuk. Abba a tálba (jénaiba, tepsibe stb.) öntjük, amiben sütni fogjuk.
  2. A hagymát apróra vágjuk, majd olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a sárgarépát, négybe vágott és nagyobb darabokra szelt paszternákot és a húslevest.
  3. Összekeverjük a hússal, letakarjuk, és a hústól függően addig sütjük, amíg meg nem puhul. Hozzákeverjük a cukorborsót.
  4. Atésztához a lisztet és a sót egy tálba szitáljuk. Összemorzsoljuk a vajjal, amíg nem néz ki úgy, mint a zsemlemorzsa.
  5. Hozzákeverjük a felvert tojást és annyi tejet, hogy lágyabb tésztát kapjunk, melyet formázni lehet.
  6. Lisztezett deszkára tesszük, és kb. 2,5 cm vastagra nyújtjuk. Közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  7. A kobblereket a ragu tetejére helyezzük. A sütő hőmérsékletét növeljük, és még 15-20 percet sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 140 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 9719
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 10.

Ajánló

A hústól függ, hogy mennyi idő alatt készül el. Ha gyorsan akarjuk elkészíteni, akkor marha (2 óra sütés) helyett a csibehúst (fél óra) ajánlom. Ugyanolyan finom, mint a marhából, csak jóval hamarabb elkészül. Marhán és csibén kívül sertést (1 óra) is lehet használni. Cukorborsó helyett pedig tehetünk bele vajbabot. Ha nincs bébirépa, a hagyományos is megfelelő, nagyobb darabokra vágva, paszternák helyett pedig petrezselyemgyökér is jó.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az ír tévében (RTE ONE) láttam, aztán valamelyik receptújságban rátaláltam és elkészítettem.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Hogy ezt a csodát miért nem dicséri a nép, biztos kés? éjjel jelent meg.

Maria.

Szia porcukor! Koszi.

piakistvanne

Tényleg mutazos és finom is lehet.Milyen száritott f?szerkeveréket használsz hozzá?

Maria.

Szia piakistvanne! Koszi,A fuszerkeveréket itt vettem Írországba a neve "Szárított vegyes f?szerkeverék(majorán,oregánó,petrezselyem zold,bazsalikom,zsálya)".De ízlés szerint választhatsz.Ami neked jobban megfelel azt teszel bele.

P.

Bizony kés?n jelenhetett meg. Nagyon jól van elkészítve!

Maria.

Szia Gargoyle! Koszonom.

Törölt felhasználó

Finom lett nagyon, habár kicsit magas volt az edényfelhasználási mutatója :-) megérte! Köszönöm a receptet!

Hozzávalók

A pörkölthöz

A tésztához

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?