Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Savanyú-édes csirkemell zöldségekkel

Savanyú-édes csirkemell zöldségekkel
Savanyú-édes csirkemell zöldségekkel
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családom egyik kedvenc étele, régóta készítem. Az eredeti receptben nem szerepelt a borsó és a kukorica. Aki nem kedveli, nyugodtan kihagyhatja. Viszont uborka helyett tehetünk bele kápiát is. Azt szeretem, ha színes az étel.

 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkehúst kockára vágjuk, és összekeverjük a szójamártással, majd a hűtőbe tesszük pár órára.
  2. Közben megtisztítjuk a sárgarépát.
  3. Ezután a pácléből kiszedjük a húst, lecsöpögtetjük, olajon fehéredésig sütjük.
  4. Majd hozzáadjuk az apróra vágott sárgarépát, kevés vizet öntünk alá, sózzuk, borsozzuk, citromhéj darabot teszünk bele, és puhára pároljuk.
  5. Végül hozzáadjuk az apró kockára vágott savanyú uborkát és citromlével ízesítjük.
  6. Ételkeményítőt kevés vízzel elkeverjük, és hozzáöntjük, besűrítjük vele.
  7. Tarhonyával vagy rizzsel tálaljuk.
  • elkészítettem: 55 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 535
elküldve: 3
receptkönyvben: 50
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

édes-savanyú ragu, zöldborsós-kukoricás csirkeragu

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

408
csirkemell filé 4 db
sárgarépa 3 közepes db
csemegeuborka 3 db
napraforgó olaj 2 ek
csemegekukorica 140 g
zöldborsó 140 g
citrom 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szójaszósz 2 ek
méz 1 teáskanál
étkezési keményítő 1 evőkanál