r
Nosalty Logó

Savanyú-édes csirkemell zöldségekkel

helena26
Savanyú-édes csirkemell zöldségekkel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

421
Kalória
55g
Fehérje
25.4g
Szénhidrát
10.7g
Zsír
291.6g
Víz
164.3g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
8.8g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 421 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1686 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1203.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    578 mg
  • Nátrium
    425 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    291.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    483 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1870 micro
  • β-karotin
    4598 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1232 micro
Összesen 421 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    219.8 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    657 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4813.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    2310 mg
  • Nátrium
    1701 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    101.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1166.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1931 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    95 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    842 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    7480 micro
  • β-karotin
    18394 micro
  • β-crypt
    179 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    4926 micro
Összesen 1686 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    423 micro
  • β-karotin
    1040 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 95 kcal

Elkészítés

  1. A csirkehúst kockára vágjuk, és összekeverjük a szójamártással, majd a hűtőbe tesszük pár órára.
  2. Közben megtisztítjuk a sárgarépát.
  3. Ezután a pácléből kiszedjük a húst, lecsöpögtetjük, olajon fehéredésig sütjük.
  4. Majd hozzáadjuk az apróra vágott sárgarépát, kevés vizet öntünk alá, sózzuk, borsozzuk, citromhéj darabot teszünk bele, és puhára pároljuk.
  5. Végül hozzáadjuk az apró kockára vágott savanyú uborkát és citromlével ízesítjük.
  6. Ételkeményítőt kevés vízzel elkeverjük, és hozzáöntjük, besűrítjük vele.
  7. Tarhonyával vagy rizzsel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p

Családom egyik kedvenc étele, régóta készítem. Az eredeti receptben nem szerepelt a borsó és a kukorica. Aki nem kedveli, nyugodtan kihagyhatja. Viszont uborka helyett tehetünk bele kápiát is. Azt szeretem, ha színes az étel.  

További receptek

Húsvéti sonkás burger

Ez a húsvéti sonkás burger tökéletes választás egy családi/ünnepi ebédhez vagy baráti összejövetelhez. A főtt sonka és a tojássaláta kombinációja örök kedvenc, a friss ...

Nosalty

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek