r
Nosalty Logó

Azerbajdzsán csirke római tálban

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Geleva
Azerbajdzsán csirke római tálban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 696 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4173 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 76 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    926.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    440 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    573.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    373 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    2936 micro
  • β-crypt
    477 micro
  • Likopin
    2144 micro
  • Lut-zea
    1303 micro
Összesen 696 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    235.3 g

Zsír

  • Összesen
    267.1 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    1167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5559.9 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    877 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    606 mg
  • Foszfor
    2640 mg
  • Nátrium
    1148 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.4 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    3442.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1870 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    2240 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    1175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    881 micro
  • Kolin:
    814 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    629 micro
  • β-karotin
    17615 micro
  • β-crypt
    2861 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    7820 micro
Összesen 4173 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    103.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    327 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    239 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 76 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lemosott húsokról leitatjuk a nedvességet, sózzuk, borssal megszórjuk,v és kicsit állni hagyjuk.
  2. A cserépedényt vízbe áztatjuk, hogy teljesen ellepje.
  3. Ezalatt megtisztítjuk a zöldségféléket, és felszeleteljük falatnyi csíkokra, a fokhagyma-gerezdeket vékonyan felszeljük. A levélzöldségeket felaprítjuk.
  4. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a csirkedarabokat nagy lángon, hirtelen megpirítjuk.
  5. Az olajból kiszedett darabokat elrendezzük a római tál alján, a maradék zsiradékban erős lángon megpirítjuk a zöldségeket.
  6. Először a hagymát, majd a paprikát hozzátesszük, így sütjük pár percig. Rádobjuk a paradicsomot, a fokhagymát, a zöldfűszereket,enyhén megsózzuk, plusz egy kicsi borsot teszünk bele. (Én egy kis színes borsot is daráltam rá.)Roppanósra sütjük, majd ráborítjuk az edényben lévő csirke tetejére.
  7. Lefedjük, és hideg sütőbetesszük, sütjük 50 percig, majd levesszük a fedelét, és még 20 percig hagyjuksülni, hogy a levéből elfőjön.
  8. Köretnek én rizst és hajdinát készítettem, de jól illik hozzá a krumplipüré is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 21845
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez a recept régóta izgatta a fantáziámat, egy tv-műsorban láttam, és nagyon jól nézett ki. Lehet, hogy nem mindenre emlékszem jól, de az eredmény nagyon jó lett. A férjem egyszerűen odavolt érte, szerinte másnap talán még finomabb volt. Lehet, hogy a megkocsonyásodott, teli zöldséggel szaftja már önmagában étvágygerjesztő volt.:-)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ez nagyon guszta! :-) Igyekszem elkészíteni, addig is elmentve :-)))

Geleva

Kedves Moncsu! Nagyon fincsi is. Köszi a bizalmat, remélem Neked is ízleni fog majd.:-))) Üdv:Éva

villers

Szia! A 2 fej fokhagyma nem elírás? Tényleg olyan sok kell bele?

Geleva

Szia villers! Nem elírás, ilyen sok kell bele. De egyáltalán nem túlzás, nem érz?dik ki túlságosan csak amrnnyire kell. A sok hagyma és a zöldségek kompenzálják és így fini. Üdv:Éva

Éva-Anyóca

Kedves Geleva! Nagyon guszta:-))))) Elmentve, csirkések vagyunk, a köret az itt rizs lesz, esetleg újburgonya, ha le tudom vitetni az árát a kofával:-))) ,de el fogom készíteni, mert csodás:-)) Remélem, jól viseled ezt a kellemes id?járást, bár mifelénk déltájt vihar volt, pár km-el odébb nagyon esett, itt csak a szél volt és a dörgés, meg az izgalom, hogy mindent beszedjünk, hátha esik, és nem.... Remélem, semmi nem okoz gondot, fejfájást, miegymás:-)) Nálad is megérkezett a nyárel?, a csodás étellel:-)) Szép estét! Éva-Anyóca

Geleva

Kedves Éva-Anyóca! Mi is nagyon szeretjük a sok zöldséggel kész?lt ételeket, és nagyon örülök, hogy Neked is tetszik. A köret kit?n? választás, csak jól alkudd le azt az árat.:-))) Én ezt már legalább egy hónapja készítettem és akkor ez volt kéznél, de már másban is gondolkodom már én is. A hogylétemr?l már nem is szeretnék nagyon panaszkodni, csak annyi, hogy péntek este nagyon rosszúllettem, és kint a telken végig aludtam gyakorlatilag az egész hétvégét. Amit szombaton el?készítettem a bográcsozáshoz, azt ma tudtam megf?zni.:-((( De jó lett!:-))) Alig vártam, hogy leszakadjon az ég, hátha könnyebb lesz...de nem, csak dörgött villámlott. Amúgy nagyon meleg van és viszonylag szép az id?...ez már a nyári hangulathoz nagyon jó, és a madár csicsergés, békák, hegyi cicák, ez már elég a jó kedvhez.:-))) Nagyon szép estét! Éva

Bató Edit

Ó micsoda ízkavalkád! Ezt megint nagyon jól összehoztad Évikém! Hasonlót készítettem én is nemrég, csak tarjával és a zöldségek közé még cukkinikarikákat is csempésztem (mert csak én szeretem, a családom "kikaparássza" bel?le) és a krumplit is beleraktam (lustaságból), így is finom volt. A Tiédet szombaton elkészítem, mert nagyon tetszik és a csirke is kedvenc. Puszi, Edit

Geleva

Editkém! Azért Te sem panaszkodhatsz a kit?n? ételeiddel!:-))) Nekem nagyon tetszenek a Te ételeid is, és nagyon jó ötleteket merítek ám a leveleidb?l.:-))) Még jó, hogy hasonló az ízlésünk, így tudok lopkodni.:-))) A cukinivel lehet, hogy én is így járnék az ilyen jelleg? ételekben, nálunk is csak én szeretem minden formában, a többiek csak rántva vagy becserkészve.;-))) Jó, néha én is lebukok vele.:-))) Jó f?z?cskét! Puszi, Éva

Éva-Anyóca

Kedves Geleva! Várom, hogy minél több és szebb zöldségeim legyenek itthon, és igenis, ha piacra megyek, muszáj alkudni, mert némelyik ár , pofátlanság határát súrolja, mindent elhiszek, de azért némelyik sok, azaz inkább sokk! Igen, igazad van, annyira nyomott az id?, hogy az ember szabályosan rosszul van, és szinte már fuldoklik a h?ségben, és dörög, meg minden, várod, hogy leszakadjon az ég, és még sincs semmi, pedig egy kiadós es? mindenen könnyítene:-))) Embernek is:-)) Nagyon sajnálom, hogy annyira rosszul jártál a hétvégén, remélem, hogy már jobban vagy, és az id?járás viselt meg Téged is ennyire:-)) Csodásakat f?zöl, én is várom a zöldségfélékkel teli csirkehúsos ételeket,....nemsokára elérhet?ek lesznek:-)) Szép napos napot és kitartást kívánok:-)) Éva-Anyóca

Bató Edit

Évikém, nagyon együttérzek veled a rosszulléted miatt, el tudom képzelni, hogy mennyire megvisel. Vigyázz magadra nagyon! puszi, Edit

oreganyo

Szervusztok Kislányok! Szombaton megf?ztem ezt a zöldséges csodát, mert a csirke tulajdonképpen majdnem elvesz ennyi hagyma és paprika között, de nem is baj. Igy is nagyon kapós volt, egy baj van vele, hogy kiisszátok t?le a Balatont, már ha megengedi a vízmin?ség. Legközelebb én is megpróbálom tarjával. További jó f?z?cskézéseket! Öreganyó

animoni

Múlt vasárnap ez volt nálunk terítéken. Mondhatom mind a tíz ujjunkat megnyaltuk utána:-) Mondjuk én sima paprikából csináltam, de azzal is nagyon finom lett. Üdv:animoni

Geleva

Kedves animoni! Tudom, kicsit megkésve, de egészségetekre!:-) Nagyon örülök, hogy Nektek is ízlett! A sima paprika biztos nem ronthatta el, talán a kaliforniai paprika édeskésebb, ennyi a különbség. Köszönöm a pozitív visszajelzést! Üdv: Éva

Farkasgabi

Sziasztok! Ha megcsinálom,akkor lefagyaszthatom készen? Mivel sokat kell csomagolnom kész kaját!

uutakacs

Szia, nagyon finom lett:-)))))))))) Megörültem a receptnek, mert rég vettem el? a római tálat. Annyira rég, hogy rájöttem: ennyi finom "alkatrész" el sem fog férni benne. Gyorsan süt?zacsit fogtam és belezuttyantottam a hozzávalókat (minden el?sütés nélkül) és mindenki imádta a remekm?vet. KÖSZI, megtartjuk a receptet.

Geleva

Szia! Nagyon örülök a sikernek.:))) Szuper, hogy ilyen leleményes vagy, az ötlet pedig kit?n?. Ezt én is bevetem legközelebb. Én köszönöm a visszajelzést és az ötletet is. Üdv.:Éva

rozsa1958

Szeretném én is elkésziteni friss bazslikomot még lehet szerezni a lidl-ben de friss koriandert azt honnan?Vannak nagyon finom gombóclevesek is ahol friss tárkonyt irnak.Ezeket hol lehet beszerezni?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ha az adott helyen már nem tudsz tanulni, akkor váltani...

Enzsöl Balázs mosogatóként kezdte gasztronómiai pályafutását 2005-ben, négy évvel később pedig már Angliában volt főszakács. A cukrászattal Ausztriában ismerkedett meg, majd néhány év alatt nemzetközileg elismert cukrásztanácsadóvá küzdötte fel magát. Évek óta Barcelona a bázisa, de a világ minden tájára hívják éttermek, hotelek, kávéházak, hogy stílusát átültesse az ő kínálatukba. Nevét Magyarországon a Mestercukrász című gasztroreality zsűritagjaként ismerték meg szélesebb körben. Karrierjéről, munkásságáról kérdeztük.

Szász Nóri

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!