Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Azerbajdzsán csirke római tálban

Azerbajdzsán csirke római tálban
Azerbajdzsán csirke római tálban
120 perc / előkészület: 30 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept régóta izgatta a fantáziámat, egy tv-műsorban láttam, és nagyon jól nézett ki. Lehet, hogy nem mindenre emlékszem jól, de az eredmény nagyon jó lett. A férjem egyszerűen odavolt érte, szerinte másnap talán még finomabb volt. Lehet, hogy a megkocsonyásodott, teli zöldséggel szaftja már önmagában étvágygerjesztő volt.:-)


hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lemosott húsokról leitatjuk a nedvességet, sózzuk, borssal megszórjuk,v és kicsit állni hagyjuk.
  2. A cserépedényt vízbe áztatjuk, hogy teljesen ellepje.
  3. Ezalatt megtisztítjuk a zöldségféléket, és felszeleteljük falatnyi csíkokra, a fokhagyma-gerezdeket vékonyan felszeljük. A levélzöldségeket felaprítjuk.
  4. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a csirkedarabokat nagy lángon, hirtelen megpirítjuk.
  5. Az olajból kiszedett darabokat elrendezzük a római tál alján, a maradék zsiradékban erős lángon megpirítjuk a zöldségeket.
  6. Először a hagymát, majd a paprikát hozzátesszük, így sütjük pár percig. Rádobjuk a paradicsomot, a fokhagymát, a zöldfűszereket, enyhén megsózzuk, plusz egy kicsi borsot teszünk bele. (Én egy kis színes borsot is daráltam rá.) Roppanósra sütjük, majd ráborítjuk az edényben lévő csirke tetejére.
  7. Lefedjük, és hideg sütőbe tesszük, sütjük 50 percig, majd levesszük a fedelét, és még 20 percig hagyjuk sülni, hogy a levéből elfőjön.
  8. Köretnek én rizst és hajdinát készítettem, de jól illik hozzá a krumplipüré is.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 593
elküldve: 8
receptkönyvben: 426
elkészítve: 10/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Geleva

Mióta szakács: 2010.10.06.
100 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: római tál receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: orosz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zöldségekkel-lilahagymával párolt csirkecomb, -szárny római tálban, zöldséges sült szaftos csirke

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rozsa1958
rozsa1958 Mon, 2013-02-11 22:29

Szeretném én is elkésziteni friss bazslikomot még lehet szerezni a lidl-ben de friss koriandert azt honnan?Vannak nagyon finom gombóclevesek is ahol friss tárkonyt irnak.Ezeket hol lehet beszerezni?

uutakacs
uutakacs / uutakacs Fri, 2012-01-27 23:48

Szia,
nagyon finom lett:-))))))))))
Megörültem a receptnek, mert rég vettem elő a római tálat. Annyira rég, hogy rájöttem: ennyi finom "alkatrész" el sem fog férni benne. Gyorsan sütőzacsit fogtam és belezuttyantottam a hozzávalókat (minden elősütés nélkül) és mindenki imádta a remekművet. KÖSZI, megtartjuk a receptet.

Geleva
Geleva / Geleva Thu, 2012-02-02 11:56

Szia!
Nagyon örülök a sikernek.:)))
Szuper, hogy ilyen leleményes vagy, az ötlet pedig kitűnő. Ezt én is bevetem legközelebb.
Én köszönöm a visszajelzést és az ötletet is.
Üdv.:Éva

Farkasgabi
Farkasgabi Wed, 2011-08-03 16:53

Sziasztok! Ha megcsinálom,akkor lefagyaszthatom készen? Mivel sokat kell csomagolnom kész kaját!

animoni
animoni / animoni Wed, 2011-06-01 11:56

Múlt vasárnap ez volt nálunk terítéken. Mondhatom mind a tíz ujjunkat megnyaltuk utána:-) Mondjuk én sima paprikából csináltam, de azzal is nagyon finom lett.
Üdv:animoni

Geleva
Geleva / Geleva Wed, 2011-06-08 11:13

Kedves animoni!
Tudom, kicsit megkésve, de egészségetekre!:-) Nagyon örülök, hogy Nektek is ízlett! A sima paprika biztos nem ronthatta el, talán a kaliforniai paprika édeskésebb, ennyi a különbség.
Köszönöm a pozitív visszajelzést!
Üdv: Éva

oreganyo
oreganyo Mon, 2011-05-30 05:32

Szervusztok Kislányok!
Szombaton megfőztem ezt a zöldséges csodát, mert a csirke tulajdonképpen majdnem elvesz ennyi hagyma és paprika között, de nem is baj. Igy is nagyon kapós volt, egy baj van vele, hogy kiisszátok tőle a Balatont, már ha megengedi a vízminőség.
Legközelebb én is megpróbálom tarjával.
További jó főzőcskézéseket!
Öreganyó

Bató Edit
Bató Edit Wed, 2011-05-25 09:13

Évikém, nagyon együttérzek veled a rosszulléted miatt, el tudom képzelni, hogy mennyire megvisel. Vigyázz magadra nagyon!
puszi, Edit

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-05-25 08:33

Kedves Geleva!
Várom, hogy minél több és szebb zöldségeim legyenek itthon, és igenis, ha piacra megyek, muszáj alkudni, mert némelyik ár , pofátlanság határát súrolja, mindent elhiszek, de azért némelyik sok, azaz inkább sokk!
Igen, igazad van, annyira nyomott az idő, hogy az ember szabályosan rosszul van, és szinte már fuldoklik a hőségben, és dörög, meg minden, várod, hogy leszakadjon az ég, és még sincs semmi, pedig egy kiadós eső mindenen könnyítene:-))) Embernek is:-))

Nagyon sajnálom, hogy annyira rosszul jártál a hétvégén, remélem, hogy már jobban vagy, és az időjárás viselt meg Téged is ennyire:-))
Csodásakat főzöl, én is várom a zöldségfélékkel teli csirkehúsos ételeket,....nemsokára elérhetőek lesznek:-))
Szép napos napot és kitartást kívánok:-))
Éva-Anyóca

Bató Edit
Bató Edit Tue, 2011-05-24 11:39

Ó micsoda ízkavalkád! Ezt megint nagyon jól összehoztad Évikém! Hasonlót készítettem én is nemrég, csak tarjával és a zöldségek közé még cukkinikarikákat is csempésztem (mert csak én szeretem, a családom "kikaparássza" belőle) és a krumplit is beleraktam (lustaságból), így is finom volt.
A Tiédet szombaton elkészítem, mert nagyon tetszik és a csirke is kedvenc.
Puszi, Edit

Geleva
Geleva / Geleva Tue, 2011-05-24 21:26

Editkém! Azért Te sem panaszkodhatsz a kitűnő ételeiddel!:-))) Nekem nagyon tetszenek a Te ételeid is, és nagyon jó ötleteket merítek ám a leveleidből.:-))) Még jó, hogy hasonló az ízlésünk, így tudok lopkodni.:-))) A cukinivel lehet, hogy én is így járnék az ilyen jellegű ételekben, nálunk is csak én szeretem minden formában, a többiek csak rántva vagy becserkészve.;-))) Jó, néha én is lebukok vele.:-))) Jó főzőcskét!
Puszi, Éva

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-05-23 21:12

Kedves Geleva!
Nagyon guszta:-)))))
Elmentve, csirkések vagyunk, a köret az itt rizs lesz, esetleg újburgonya, ha le tudom vitetni az árát a kofával:-))) ,de el fogom készíteni, mert csodás:-))
Remélem, jól viseled ezt a kellemes időjárást, bár mifelénk déltájt vihar volt, pár km-el odébb nagyon esett, itt csak a szél volt és a dörgés, meg az izgalom, hogy mindent beszedjünk, hátha esik, és nem....
Remélem, semmi nem okoz gondot, fejfájást, miegymás:-))
Nálad is megérkezett a nyárelő, a csodás étellel:-))
Szép estét!
Éva-Anyóca

Geleva
Geleva / Geleva Tue, 2011-05-24 21:15

Kedves Éva-Anyóca!
Mi is nagyon szeretjük a sok zöldséggel készűlt ételeket, és nagyon örülök, hogy Neked is tetszik. A köret kitűnő választás, csak jól alkudd le azt az árat.:-))) Én ezt már legalább egy hónapja készítettem és akkor ez volt kéznél, de már másban is gondolkodom már én is.
A hogylétemről már nem is szeretnék nagyon panaszkodni, csak annyi, hogy péntek este nagyon rosszúllettem, és kint a telken végig aludtam gyakorlatilag az egész hétvégét. Amit szombaton előkészítettem a bográcsozáshoz, azt ma tudtam megfőzni.:-((( De jó lett!:-)))
Alig vártam, hogy leszakadjon az ég, hátha könnyebb lesz...de nem, csak dörgött villámlott.
Amúgy nagyon meleg van és viszonylag szép az idő...ez már a nyári hangulathoz nagyon jó, és a madár csicsergés, békák, hegyi cicák, ez már elég a jó kedvhez.:-)))
Nagyon szép estét!
Éva

villers
villers Mon, 2011-05-23 20:47

Szia!
A 2 fej fokhagyma nem elírás? Tényleg olyan sok kell bele?

Geleva
Geleva / Geleva Tue, 2011-05-24 20:58

Szia villers!
Nem elírás, ilyen sok kell bele. De egyáltalán nem túlzás, nem érződik ki túlságosan csak amrnnyire kell. A sok hagyma és a zöldségek kompenzálják és így fini.
Üdv:Éva

Moncsu
Moncsu Mon, 2011-05-23 18:08

Ez nagyon guszta! :-)
Igyekszem elkészíteni, addig is elmentve :-)))

Geleva
Geleva / Geleva Tue, 2011-05-24 20:54

Kedves Moncsu!
Nagyon fincsi is. Köszi a bizalmat, remélem Neked is ízleni fog majd.:-)))
Üdv:Éva

720
csirkecomb 6 db
csirkeszárny 6 db
vöröshagyma 3 nagy fej
lila hagyma 3 nagy fej
sárga kaliforniai paprika 3 db
piros kaliforniai paprika 3 db
paradicsom 5 közepes db
fokhagyma 2 fej
koriander 1 csokor
bazsalikom 1 csokor
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl