Serpenyős finomságok chilis nokedlivel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Villemo
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 19% Zsír
A serpenyős finomságokhoz
-
625g frankfurti virsli1681 kcal
-
88 kcal
-
50g lecsókolbász126 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
50g tejföl99 kcal
A nokedlihez
-
175g finomliszt637 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
50g víz0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2974
kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 19% Zsír
A serpenyős finomságokhoz
-
2500g frankfurti virsli6725 kcal
-
140g debreceni kolbász353 kcal
-
200g lecsókolbász504 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
200g tejföl396 kcal
A nokedlihez
-
700g finomliszt2548 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
200g víz0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
11897
kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 19% Zsír
A serpenyős finomságokhoz
-
54.4g frankfurti virsli146 kcal
-
8 kcal
-
4.4g lecsókolbász11 kcal
-
2.2g füstölt szalonna14 kcal
-
7.4g vöröshagyma3 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
4.4g tejföl9 kcal
A nokedlihez
-
15.2g finomliszt55 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
3.6g tojás5 kcal
-
4.4g víz0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
259
kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 117.5 g
Zsír
-
Összesen 209.7 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 85 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 600 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9495.7 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 247 mg
-
Kálcium 1789 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 151 mg
-
Foszfor 1414 mg
-
Nátrium 5852 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 145.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 636.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 615 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 99 micro
-
Kolin: 139 mg
-
Retinol - A vitamin: 613 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 219 micro
Összesen
2974
kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 470 g
Zsír
-
Összesen 838.6 g
-
Telített zsírsav 302 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 340 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 87 g
-
Koleszterin 2398 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 37982.8 g
-
Cink 61 mg
-
Szelén 988 mg
-
Kálcium 7154 mg
-
Vas 105 mg
-
Magnézium 604 mg
-
Foszfor 5654 mg
-
Nátrium 23408 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 582.2 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 2544.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2458 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 76 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 83 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 397 micro
-
Kolin: 558 mg
-
Retinol - A vitamin: 2452 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 878 micro
Összesen
11897
kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 18.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 826.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 156 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 510 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
259
kcal
Hozzávalók
A serpenyős finomságokhoz
-
140 g debreceni kolbász
-
10 dkg füstölt szalonna
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
ételízesítő ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
A nokedlihez
-
70 dkg finomliszt
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
3 db tojás
-
2 dl víz
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A serpenyős finomságokhoz
- A szalonnát felkockázzuk, és a serpenyőben üvegesre pirítjuk. Közben a hagymát megpucoljuk, és félbe, majd szeletekre vágjuk.
- A felaprított hagymát hozzáadjuk a szalonnához, és együtt pirítjuk. A fokhagymát is csíkokra vágjuk, és mehet a hagyma után a serpenyőbe.
- Amíg ezek pirulnak, felkarikázzuk a virslit, a debrecenit félbevágjuk hosszában, és utánna szeleteljük, a lecsókolbászt négyfelé vágjuk, és szintén szeleteljük.
- Amint kész az aprítás, mehet a serpenyőbe, megszórjuk egy kevéske ételízesítővel.
- Összepirítjuk az egészet, és mielőtt levesszük a tűzről, megszórjuk egy kis pirospaprikával.
- A feltétünk elkészült, jöhet a nokedli :). Felteszünk forrni egy fazékban vizet, de ne haladja meg a víz a fazék háromnegyedét, hogy beleférjen a nokedli.
- A hozzávalókból kikeverjük a nokedlit. (Én alaposan fel szoktam verni a tésztáját kanállal, hogy kissé levegősebb legyen.) Nem túl kemény tésztát kapunk amit a víz adagolásával érünk el. Ha túl kemény, mehet hozzá egy kis víz, ha túl folyós, akkor egy kis liszt.
- A forrásban lévő vízbe rakjunk sót és egy kevés olajat, amikor újra forrni kezd, nokedliszaggatóval szaggassuk bele a tésztát. Még egyet forr, és kész is, le lehet szűrni.
- A tányérra teszünk nokedlit, és a tetejére halmozzuk a sült finomságokat. A tetejére tehetünk egy kanál tejfölt vagy akár többet is :).
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 10146
- Feltöltés dátuma: 2011. április 09.
Ajánló
A nokedlibe, aki szereti, tehet még szezámmagot is, fantasztikusan lazítja a nokedlit, fokozza az élvezetét. Sajnos nálam éppen kifogyott, mikor elkészítettem. Ez a fajta nokedli paradicsomlevesbe is nagyon finom, persze chili nélkül :).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Villemo
7 recept
Bevásároltam az adott virsli-, kolbász-félékből, hogy megsütöm őket tükörtojással. Totál belaktunk belőle úgy, hogy még maradt is másnapra is. Ekkor kezdtem el törni a fejem, hogy mi legyen belőlük az ebéd, főzve már uncsi, sütve tegnap volt, és ez jutott az eszembe. Kiadós, laktató és nagyon finom lett, érdemes kipróbálni, nálunk nagyon bevált :).