Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Serpenyős finomságok chilis nokedlivel

Serpenyős finomságok chilis nokedlivel
Serpenyős finomságok chilis nokedlivel
60 perc / előkészület: 25 perc főzés: 25 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bevásároltam az adott virsli-, kolbász-félékből, hogy megsütöm őket tükörtojással. Totál belaktunk belőle úgy, hogy még maradt is másnapra is. Ekkor kezdtem el törni a fejem, hogy mi legyen belőlük az ebéd, főzve már uncsi, sütve tegnap volt, és ez jutott az eszembe. Kiadós, laktató és nagyon finom lett, érdemes kipróbálni, nálunk nagyon bevált :).

hozzávalók / 4 adag

A serpenyős finomságokhoz

A nokedlihez

ajánlat

A nokedlibe, aki szereti, tehet még szezámmagot is, fantasztikusan lazítja a nokedlit, fokozza az élvezetét.
Sajnos nálam éppen kifogyott, mikor elkészítettem. Ez a fajta nokedli paradicsomlevesbe is nagyon finom, persze chili nélkül :).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát felkockázzuk, és a serpenyőben üvegesre pirítjuk. Közben a hagymát megpucoljuk, és félbe, majd szeletekre vágjuk.
  2. A felaprított hagymát hozzáadjuk a szalonnához, és együtt pirítjuk. A fokhagymát is csíkokra vágjuk, és mehet a hagyma után a serpenyőbe.
  3. Amíg ezek pirulnak, felkarikázzuk a virslit, a debrecenit félbevágjuk hosszában, és utánna szeleteljük, a lecsókolbászt négyfelé vágjuk, és szintén szeleteljük. 
  4. Amint kész az aprítás, mehet a serpenyőbe, megszórjuk egy kevéske ételízesítővel.
  5. Összepirítjuk az egészet, és mielőtt levesszük a tűzről, megszórjuk egy kis pirospaprikával.
  6. A feltétünk elkészült, jöhet a nokedli :). Felteszünk forrni egy fazékban vizet, de ne haladja meg a víz a fazék háromnegyedét, hogy beleférjen a nokedli. 
  7. A hozzávalókból kikeverjük a nokedlit. (Én alaposan fel szoktam verni a tésztáját kanállal, hogy kissé levegősebb legyen.) Nem túl kemény tésztát kapunk  amit a víz adagolásával érünk el. Ha túl kemény, mehet hozzá egy kis víz, ha túl folyós, akkor egy kis liszt. 
  8. A forrásban lévő vízbe rakjunk sót és egy kevés olajat, amikor újra forrni kezd, nokedliszaggatóval szaggassuk bele a tésztát. Még egyet forr, és kész is, le lehet szűrni.
  9. A tányérra teszünk nokedlit, és a tetejére halmozzuk a sült finomságokat. A tetejére tehetünk egy kanál tejfölt vagy akár többet is :).

  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 368
elküldve: 1
receptkönyvben: 115
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Villemo

Mióta szakács: 2011.03.06.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült virsli és kolbász chilis nokedlivel, sült finomságok nokedlivel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

2972
frankfurti virsli 250 dkg
debreceni kolbász 140 g
lecsókolbász 20 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
vöröshagyma 2 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
ételízesítő 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
tejföl 2 dl
finomliszt 70 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
tojás 3 db
víz 2 dl
chili 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint