r
Nosalty Logó

Serpenyős finomságok chilis nokedlivel

Villemo
Serpenyős finomságok chilis nokedlivel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A serpenyős finomságokhoz

A nokedlihez

2974
Kalória
117.5g
Fehérje
145.5g
Szénhidrát
209.7g
Zsír
636.2g
Víz
599.5g
Koleszterin
6.7g
Élelmi rost
5.6g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A serpenyős finomságokhoz

A nokedlihez

Összesen 2974 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A serpenyős finomságokhoz

A nokedlihez

Összesen 11897 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A serpenyős finomságokhoz

A nokedlihez

Összesen 259 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.5 g

Zsír

  • Összesen
    209.7 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    600 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9495.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    1789 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    1414 mg
  • Nátrium
    5852 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    145.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    636.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    615 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    613 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 2974 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    470 g

Zsír

  • Összesen
    838.6 g
  • Telített zsírsav
    302 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    340 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    87 g
  • Koleszterin
    2398 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    37982.8 g
  • Cink
    61 mg
  • Szelén
    988 mg
  • Kálcium
    7154 mg
  • Vas
    105 mg
  • Magnézium
    604 mg
  • Foszfor
    5654 mg
  • Nátrium
    23408 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    582.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    2544.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2458 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    397 micro
  • Kolin:
    558 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2452 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    878 micro
Összesen 11897 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    826.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    510 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 259 kcal

Elkészítés

A serpenyős finomságokhoz

  1. A szalonnát felkockázzuk, és a serpenyőben üvegesre pirítjuk. Közben a hagymát megpucoljuk, és félbe, majd szeletekre vágjuk.
  2. A felaprított hagymát hozzáadjuk a szalonnához, és együtt pirítjuk. A fokhagymát is csíkokra vágjuk, és mehet a hagyma után a serpenyőbe.
  3. Amíg ezek pirulnak, felkarikázzuk a virslit, a debrecenit félbevágjuk hosszában, és utánna szeleteljük, a lecsókolbászt négyfelé vágjuk, és szintén szeleteljük.
  4. Amint kész az aprítás, mehet a serpenyőbe, megszórjuk egy kevéske ételízesítővel.
  5. Összepirítjuk az egészet, és mielőtt levesszük a tűzről, megszórjuk egy kis pirospaprikával.
  6. A feltétünk elkészült, jöhet a nokedli :). Felteszünk forrni egy fazékban vizet, de ne haladja meg a víz a fazék háromnegyedét, hogy beleférjen a nokedli.
  7. A hozzávalókból kikeverjük a nokedlit. (Én alaposan fel szoktam verni a tésztáját kanállal, hogy kissé levegősebb legyen.) Nem túl kemény tésztát kapunk amit a víz adagolásával érünk el. Ha túl kemény, mehet hozzá egy kis víz, ha túl folyós, akkor egy kis liszt.
  8. A forrásban lévő vízbe rakjunk sót és egy kevés olajat, amikor újra forrni kezd, nokedliszaggatóval szaggassuk bele a tésztát. Még egyet forr, és kész is, le lehet szűrni.
  9. A tányérra teszünk nokedlit, és a tetejére halmozzuk a sült finomságokat. A tetejére tehetünk egy kanál tejfölt vagy akár többet is :).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 10 p

Bevásároltam az adott virsli-, kolbász-félékből, hogy megsütöm őket tükörtojással. Totál belaktunk belőle úgy, hogy még maradt is másnapra is. Ekkor kezdtem el törni a fejem, hogy mi legyen belőlük az ebéd, főzve már uncsi, sütve tegnap volt, és ez jutott az eszembe. Kiadós, laktató és nagyon finom lett, érdemes kipróbálni, nálunk nagyon bevált :).

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...