r
Nosalty Logó

Serpenyős finomságok chilis nokedlivel

Villemo
Serpenyős finomságok chilis nokedlivel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A serpenyős finomságokhoz

A nokedlihez

2974
Kalória
117.5g
Fehérje
145.5g
Szénhidrát
209.7g
Zsír
636.2g
Víz
599.5g
Koleszterin
6.7g
Élelmi rost
5.6g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A serpenyős finomságokhoz

A nokedlihez

Összesen 2974 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A serpenyős finomságokhoz

A nokedlihez

Összesen 11897 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A serpenyős finomságokhoz

A nokedlihez

Összesen 259 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.5 g

Zsír

  • Összesen
    209.7 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    600 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9495.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    1789 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    1414 mg
  • Nátrium
    5852 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    145.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    636.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    615 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    613 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 2974 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    470 g

Zsír

  • Összesen
    838.6 g
  • Telített zsírsav
    302 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    340 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    87 g
  • Koleszterin
    2398 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    37982.8 g
  • Cink
    61 mg
  • Szelén
    988 mg
  • Kálcium
    7154 mg
  • Vas
    105 mg
  • Magnézium
    604 mg
  • Foszfor
    5654 mg
  • Nátrium
    23408 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    582.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    2544.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2458 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    397 micro
  • Kolin:
    558 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2452 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    878 micro
Összesen 11897 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    826.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    510 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 259 kcal

Elkészítés

A serpenyős finomságokhoz

  1. A szalonnát felkockázzuk, és a serpenyőben üvegesre pirítjuk. Közben a hagymát megpucoljuk, és félbe, majd szeletekre vágjuk.
  2. A felaprított hagymát hozzáadjuk a szalonnához, és együtt pirítjuk. A fokhagymát is csíkokra vágjuk, és mehet a hagyma után a serpenyőbe.
  3. Amíg ezek pirulnak, felkarikázzuk a virslit, a debrecenit félbevágjuk hosszában, és utánna szeleteljük, a lecsókolbászt négyfelé vágjuk, és szintén szeleteljük.
  4. Amint kész az aprítás, mehet a serpenyőbe, megszórjuk egy kevéske ételízesítővel.
  5. Összepirítjuk az egészet, és mielőtt levesszük a tűzről, megszórjuk egy kis pirospaprikával.
  6. A feltétünk elkészült, jöhet a nokedli :). Felteszünk forrni egy fazékban vizet, de ne haladja meg a víz a fazék háromnegyedét, hogy beleférjen a nokedli.
  7. A hozzávalókból kikeverjük a nokedlit. (Én alaposan fel szoktam verni a tésztáját kanállal, hogy kissé levegősebb legyen.) Nem túl kemény tésztát kapunk amit a víz adagolásával érünk el. Ha túl kemény, mehet hozzá egy kis víz, ha túl folyós, akkor egy kis liszt.
  8. A forrásban lévő vízbe rakjunk sót és egy kevés olajat, amikor újra forrni kezd, nokedliszaggatóval szaggassuk bele a tésztát. Még egyet forr, és kész is, le lehet szűrni.
  9. A tányérra teszünk nokedlit, és a tetejére halmozzuk a sült finomságokat. A tetejére tehetünk egy kanál tejfölt vagy akár többet is :).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 10 p

Bevásároltam az adott virsli-, kolbász-félékből, hogy megsütöm őket tükörtojással. Totál belaktunk belőle úgy, hogy még maradt is másnapra is. Ekkor kezdtem el törni a fejem, hogy mi legyen belőlük az ebéd, főzve már uncsi, sütve tegnap volt, és ez jutott az eszembe. Kiadós, laktató és nagyon finom lett, érdemes kipróbálni, nálunk nagyon bevált :).

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek