r
Nosalty Logó

Scali

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Wendy
Scali
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Gyorskovász készítése

Scali készítése

Összesen 607 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Gyorskovász készítése

Scali készítése

Összesen 2429 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Gyorskovász készítése

Scali készítése

Összesen 277 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1442.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    610 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 607 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.5 g

Zsír

  • Összesen
    81.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5768.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    1271 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    527 mg
  • Foszfor
    1291 mg
  • Nátrium
    2440 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    354.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    331.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    508 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 2429 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    660 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 277 Kcal

Hozzávalók

Gyorskovász készítése

Scali készítése

Elkészítés

Gyorskovász készítése

  1. A gyorskovász hozzávalóit jó alaposan összekeverjük úgy, hogy egy keményebb tésztát kapjunk. Egy kisebb tálba tesszük, és folpack-kal letakarjuk.
  2. Fél napra betesszük a sütőbe, illetve a mikróba (de egyiket se kapcsoljuk be:-)). Hagyjuk állni fél napot.

Scali készítése

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk jó alaposan a kovásszal együtt. Duplájára kelesztjük meleg helyen.
  2. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A sütő aljára beteszünk egy pléhdobozt teli vízzel, vagy bármilyen edényt, ami hőálló, és abban 2-3 dl vizet, hogy gőzben süljön majd a tészta.
  3. Lisztezett felületen átgyúrjuk a tésztát, majd három azonos rudat sodrunk.
  4. A rudakat bekenjük tojásfehérjével, majd a tálcára szórt szezámmagba forgatjuk. A szezámmagos rudakat összefonjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  5. 200 fokos sütőben 30-35 percig sütjük. Ha kész, rácsra tesszük hűlni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 972
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A Limara péksége oldalon találtam a receptet.

Hozzávalók

Gyorskovász készítése

Scali készítése

Címlapról ajánljuk

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.

Nosalty

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!