Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Scali

Scali
Scali
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Limara péksége oldalon találtam a receptet.

hozzávalók / 4 adag

Gyorskovász készítése

Scali készítése

Szólj hozzá!

elkészítés

Gyorskovász készítése

  1. A gyorskovász hozzávalóit jó alaposan összekeverjük úgy, hogy egy keményebb tésztát kapjunk. Egy kisebb tálba tesszük, és folpack-kal letakarjuk.
  2. Fél napra betesszük a sütőbe, illetve a mikróba (de egyiket se kapcsoljuk be:-)). Hagyjuk állni fél napot.

Scali elkészítése

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk jó alaposan a kovásszal együtt. Duplájára kelesztjük meleg helyen.
  2. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A sütő aljára beteszünk egy pléhdobozt teli vízzel, vagy bármilyen edényt, ami hőálló, és abban 2-3 dl vizet, hogy gőzben süljön majd a tészta.
  3. Lisztezett felületen átgyúrjuk a tésztát, majd három azonos rudat sodrunk.
  4. A rudakat bekenjük tojásfehérjével, majd a tálcára szórt szezámmagba forgatjuk. A szezámmagos rudakat összefonjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  5. 200 fokos sütőben 30-35 percig sütjük. Ha kész, rácsra tesszük hűlni.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 863
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Wendy

Mióta szakács: 2009.08.14.
59 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
alkalom: húsvét
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szezámos kenyér, olasz szezámmagos kenyér, gyorskovászos fonott kenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

607
finomliszt 140 g
víz 80 ml
instant élesztő 1 csipet
finomliszt 280 g
1 teáskanál
víz 160 ml
tej 2 ek
instant élesztő 3 kávéskanál
olívaolaj 2 ek
aszkorbinsav 1 csipet
tojásfehérje 1 db
szezámmag 120 g