Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Madárka 2.

Madárka 2.
Madárka 2.
90 perc / előkészület: 70 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor gyermekeim kicsik voltak, nagyon gyakran megsütöttem, mert reggelire, vacsorára, uzsonnára, tej, kakaó, tea mellé kitűnő volt, és szerették.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Vetekszik bármelyik péksüteménnyel, kalácsszerű és olyan "rájárós" süti.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az átszitált liszthez adjuk a 1,5 dl tejjel és 1 ek cukorral felfuttatott élesztőt, a 1,5 dl tejben feloldott 3 ek cukrot, a felolvasztott margarint, egy csipet sót, és alaposan összedolgozzuk.
  2. Úgy 1- 1,5 óráig kelesztjük /fél óránként átgyúrhatjuk, így lazább lesz a szerkezete/,  kiborítjuk a nyújtódeszkára, nyolcfelé vágjuk.
  3. Egy részt kisodrunk, melyet megint kettévágunk, és "meggörcsöljük" /a sodrott rúd vágott fele legyen alul/.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk tisztes távolságra, megkenjük a felvert tojással, és a "csőre" két oldalára 1-1 szem mazsolát nyomunk.
  5. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 869
elküldve: 0
receptkönyvben: 42
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

simonani

Mióta szakács: 2010.07.14.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kalácskák

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bató Edit
Bató Edit Mon, 2010-09-27 11:35

Jaj de ügyes vagy Anika! Nagyon szépek a "madárkáid"! Már régóta szerettem volna hasonló receptet, mert úgy látom, hogy ez egy briós-szerű tészta és azt nálunk mindenki szereti. Köszi és jó sütögetést, Edit.

simonani
simonani / simonani Mon, 2010-09-27 11:40

Kösz Editke!
Amikor gyerekeim kicsik voltak Ők nevezték el így a sütit.
Csak az volt a baj, hogy mazsolát mindig kipiszkálták - ne szeretek valamilyen oknál fogva.
Köszönöm az észrevételed, további szép napot!
Ani.

435
finomliszt 50 dkg
élesztő 3 dkg
cukor 4 ek
vaj 5 dkg
tej 3 dl
1 csipet
mazsola 3 g
tojás 1 db