r
Nosalty Logó

Ordás kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
emokeludanyi
Ordás kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 1092 kcal
  • 14% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 4366 kcal
  • 14% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 245 kcal
  • 14% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    822.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 1092 kcal
  • 14% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.5 g

Zsír

  • Összesen
    159.2 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    902 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3289.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    989 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    1166 mg
  • Nátrium
    603 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    532.1 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    419.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1344 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    823 micro
  • Kolin:
    688 mg
  • Retinol - A vitamin:
    639 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1016 micro
Összesen 4366 kcal
  • 14% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. Egy tálban a szobahőmérsékletű alapanyagokat keverjük össze: a lisztet átszitáljuk. A langyos, kissé cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Kis lábasban felolvasztjuk a vajat, másikban langyosítjuk a tejet.
  2. A liszthez öntjük az élesztőt, a cukrot, 2 tojássárgáját és egy egész tojást, a citromhéjat, majd a langyos tejből annyit, hogy puha tésztát nyerjünk.
  3. Pici sót teszünk belen és óvatosan dagasztjuk az olvasztott vajjal, amíg az edényről elválik a tészta. Akkor jó a dagasztás, amikor hólyagokat észlelünk a tésztán. Meleg helyen kelesztjük.

Töltelék

  1. A töltelékhez áttörjük az ordát a vágott kaporral, a vaníliás cukorral és 3 ek cukorral. Egy tojássárgát kikavarünk egy kanál cukorral, és az ordához vegyítjük.
  2. A kalács tésztájából fennmaradt 2 tojásfehérjét és az utóbbi tojásfehérjét 3 ek. cukorral, pici sóval és egy csepp citromlével kemény habbá verjük. Óvatosan az ordához vegyítjük.
  3. A kalács tésztáját két részre osztjuk, kinyújtjuk, rákenjük a töltelék felét és feltekerjük. Ugyanígy a másik felével is.
  4. Kivajazott kalácsformákba tesszük, a tetejét megkenjük tojással, megszurkáljuk és megsütjük. Kb. 40-50 perc.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 1673
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
emokeludanyi 4 recept

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

Indul a projekt, ami segít jobban átlátni a boltok „fenntartható”...

Ugyan mindannyian törekszünk arra, hogy vásárlásaink során a fenntarthatóbb és egészségesebb termékeket emeljük le a polcról, ez a döntés sajnos nem mindig ilyen egyszerű vagy egyértelmű. Ezen a helyzeten próbál majd javítani a Consumers' Understanding of Eating Sustainably nevet viselő európai uniós projekt, amelyben a Tudatos Vásárlók Egyesülete is résztvesz.

Nosalty

További cikkek