r
Nosalty Logó

Lecsós csirkemell fürjtojással

Gizi
Lecsós csirkemell fürjtojással
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

764
Kalória
50.8g
Fehérje
32.5g
Szénhidrát
48.3g
Zsír
504g
Víz
703.3g
Koleszterin
6.9g
Élelmi rost
11.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 764 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1528 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    50.8 g

Zsír

  • Összesen
    48.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    703 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1831.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    1021 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    504 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    311 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    186 micro
  • β-karotin
    1024 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    1019 micro
Összesen 764 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    101.5 g

Zsír

  • Összesen
    96.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3662.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    1064 mg
  • Nátrium
    2041 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    64.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    1008 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    435 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    316 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    623 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    372 micro
  • β-karotin
    2048 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    2039 micro
Összesen 1528 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    545 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 108 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet vékonyan szeleteljük fel, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk egy fél órát állni, hogy az ízek átjárják. Ezután forgassuk bele a kukoricalisztbe.
  2. Az étolajat hevítsük fel, helyezzük bele a kukoricalisztbe forgatott csirkemellet, és pár perc alatt, mindkét oldalát süssük zsemleszínűre, majd szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre. (2-2 percig süssük mindkét oldalát kb.)
  3. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe, és vékonyan szeleteljük fel. A paprikát vágjuk fel vékonyabb karikákra, a paradicsomot vágjuk cikkekre. A füstölt kolbászt vágjuk kisebb kockákra.
  4. Egy serpenyőben hevítsük fel a chilis étolajat, majd adjuk hozzá a felkockázott füstölt kolbászt, és süssük pirosra.
  5. Ezután adjuk hozzá a felszeletelt vöröshagymát, pároljuk pár percig, majd adjuk hozzá először a paprikát, majd amikor kissé összeesett a paradicsomot is.
  6. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd lefedve, néha megkeverve, addig pároljuk, hogy még roppanós maradjon a paprika, és a paradicsom is. (figyeljünk, nehogy túlpároljuk)
  7. Ezután az elősütött csirkemell csíkokat helyezzük bele a lecsóba, majd egyesével üssük bele a fürjtojásokat, és pároljuk tovább pár percig, attól függően, hogy a tojást lágyabban vagy éppen keményebben szeretnénk enni.
  8. Az elkészült lecsót ízlés szerint a serpenyőben is tálalhatjuk, de tányérra is szedhetjük. Kínálhatunk mellé egy szelet friss kenyeret, vagy éppen péksüteményt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek